Σλούκας για Μα(KISS)ικ…

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου γράφει στο προσωπικό του blog για τον Ολυμπιακό που κατατρόπωσε την Αρμάνι και το δεύτερο ημίχρονο που ονειρεύεται όχι μόνο ο Μπαρτζώκας, αλλά κάθε προπονητής.

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου γράφει στο προσωπικό του blog για τον Ολυμπιακό που κατατρόπωσε την Αρμάνι και το δεύτερο ημίχρονο που ονειρεύεται όχι μόνο ο Μπαρτζώκας, αλλά κάθε προπονητής.

Στα χαρτιά η Αρμάνι Μιλάνο ήταν υπέρ-πλήρης, με βάθος, εμπειρία, παίκτες-πρωταγωνιστές έτοιμους να ηγηθούν και κυρίως πιο σκληρή απ’ ό,τι την είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Όλα αυτά πριν ξεκινήσει το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, ή για να είμαστε σωστοί για 23 λεπτά.

Τα επόμενα 17 ο Ολυμπιακός ήταν βγαλμένος από τα όνειρα του Μπαρτζώκα, που νομίζω αυτή την εικόνα θέλει να βλέπει από την ομάδα του, όχι μόνο ο Μπαρτζώκας, αλλά και όλοι οι προπονητές. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν μόλις 2 λάθη, κανένα την τελευταία περίοδο που κρίνονται τα πάντα και έβγαλαν καταπληκτική ενέργεια στην άμυνα, που τους έδωσε πόντους στην επίθεση. Με αυτοπεποίθηση ήρθαν και τα σουτ από την περιφέρεια και κάπως έτσι το -8 έγινε +12 για να “κάτσει” στο όμορφο 86-75.

Ο Μακίσικ έδωσε το σύνθημα συμμετέχοντας στους 16 από τους πρώτους 19 πόντους της ομάδας του στο 3ο δεκάλεπτο, με 6 πόντους και 4 ασίστ, αλλά και απίστευτη ενέργεια στην άμυνα, βάζοντας χέρια σε κάθε μπάλα, ελεύθερη ή όχι. Ο ίδιος αποκάλυψε το μυστικό μιλώντας στην Super Euroleague:”ο κόουτς μου είπε να το απολαύσω, να διασκεδάσω και μ’ έβαλε μέσα παρά τα 3 φάουλ. Αυτό έκανα”.

Από κοντά και ο Χάρισον, που παρά τα 2-3 χαμένα σουτ δε δίστασε να πάρει κι άλλα για να προσφέρει τελικά 16 πόντους. Ακόμα μια φορά ο Πρίντεζης έδειξε την κλάση του, κρατώντας τον Ολυμπιακό όταν η Αρμάνι κάλπαζε. Last but not least, που λέμε και στο χωριό μου, το Κεφαλόβρυσο Τρικάλων, ο Σλούκας, ο οποίος σιγά σιγά βρίσκει τα πατήματα του και γίνεται αυτός που θέλει ο Ολυμπιακός, ο ηγέτης του, αυτός που παίρνει τις αποφάσεις, που δημιουργεί και σκοράρει. Ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ στις τελικές πάσες και πρόσφερε 17 πόντους με μόλις 1 λάθος και αξιολόγηση 28.

Οι ψηλοί του Ολυμπιακού, Έλις και Μάρτιν έκαναν πάρτι απέναντι σε Χάινς και Ταρζούσκι και έμενε μόνο ο Λεντέι να το παλεύει σχεδόν μόνος. Σε όλο αυτό να πούμε και ένα “ευχαριστώ” στον Μεσίνα που όταν ζεστάθηκε ο Ντατόμε τον τράβηξε στον πάγκο, που άφησε δίπλα του να κρυώσει ο καταπληκτικός στο πρώτο μέρος Ροντρίγκες, δίνοντας χρόνο στον αρνητικό χθες Ντιλέινι και που βεβαίως επέλεξε ζώνη στην άμυνα την ώρα που έψαχνε τρόπο να ροκανίσει το σκορ.

Μεγάλη νίκη, δεύτερη στη σειρά, αλλά για να έχει αντίκτυπο πρέπει να έρθει και το αυριανό ροζ φύλλο κόντρα στην πληγωμένη από την Μπάγερν, Μακάμπι. Ο Σφαιρόπουλος ξέρει καλά τα κατατόπια και σίγουρα θα βγάλει στο παρκέ τον εγωισμό των παικτών του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.