Premier League: Η επιβεβαίωση του φαβορί και οι κερδισμένοι της άμυνας

Οι ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις της χρονιάς και ο απολογισμός στην Premier League με απολύτως αναμενόμενη πρωτιά της Σίτι και την άμυνα να επιβραβεύει όσους την επέλεξαν στη μάχη της παραμονής.

Στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος λίγοι περίμεναν πως θα υπάρξει σοβαρός αντίπαλος για τη Σίτι. Η Άρσεναλ ήταν για περισσότερες από 200 ημέρες στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα χρειάστηκαν ένα σχεδόν… αλάνθαστο 2023 και ένα προβληματικό δίμηνο των Λονδρέζων με βαθμολογικές απώλειες σε έξι από τα τελευταία 9 παιχνίδια τους στη σεζόν για να αλλάξουν τη ροή της κούρσας και να κόψουν πρώτοι το νήμα.

Στη μάχη της τετράδας έκπληξη αποτέλεσε η απουσία της Λίβερπουλ. Με δεδομένο πως οι «κόκκινοι» ήταν πιο κοντά στη Σίτι τα τελευταία χρόνια, υπήρχε το ερώτημα ποιος θα μπορούσε να μείνει έξω για να πάρει τη θέση του η φιλόδοξη Νιούκαστλ. Η απάντηση δόθηκε από νωρίς ουσιαστικά αφού Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ έδειξαν πως δύσκολα θα έμεναν εκτός τετράδας.

Ανάλογη δυσάρεστη έκπληξη για το πρωτάθλημα, παράλληλα με την εικόνα της Λίβερπουλ ήταν και αυτή των Τότεναμ και Τσέλσι. Ιδιαίτερα προβληματική χρονιά σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο και μεγάλο ερωτηματικό η επόμενη για τους «πετεινούς». Απογοητευτική σε όλα τα επίπεδα και η χρονιά των «μπλε» του Λονδίνου που δαπάνησαν και πάλι πολλά εκατομμύρια λίρες χωρίς ακόμη να έχουν κατασταλάξει για την ομάδα που θέλουν να δημιουργήσουν και τα βασικά ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά της.

Η μεγαλύτερη ευχάριστη έκπληξη είναι η Μπράιτον. Ο Ντε Τσέρμπι έκανε εξαιρετική δουλειά, επιβεβαίωσε όσους αναφέρουν πως είναι ανερχόμενη δύναμη στους πάγκους και οδήγησε την ομάδα του στην πρώτη ευρωπαϊκή παρουσία της ιστορίας της.

Όμορφο ποδόσφαιρο και αγωνιστική συνέπεια για τη Μπρέντφορντ που τερμάτισε στην 9η θέση της κατάταξης, όπως και για τη Φούλαμ που ήταν 10η υπό τις οδηγίες του εξαιρετικού Μάρκο Σίλβα ο οποίος στηρίχθηκε σε κορμό παικτών που αγωνίζονταν  στην Championship και ανταποκρίθηκαν ανάλογα στην Premier League.

Νότιγχαμ Φόρεστ, Έβερτον, Μπόρνμουθ και Γουλβς βελτίωσαν την άμυνά τους και έμειναν στην κατηγορία παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στη διάρκεια της σεζόν. Κάτι που δεν έκαναν ποτέ Λέστερ, Λιντς και Σαουθάμπτον μένοντας στις τρεις τελευταίες θέσεις που θα τις οδηγήσουν στην κατώτερη κατηγορία την επόμενη σεζόν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.