Μυστικά για γρήγορο μεταβολισμό


Όταν αποφασίζουμε να ακολουθήσουμε μια δίαιτα για την επίτευξη απώλειας βάρους, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τα βασικά.

Αρχικά, όποιο διατροφικό πλάνο και να επιλέξουμε, θα πρέπει να είναι πλήρες σε θρεπτικά στοιχεία, όπως υδατάνθρακες, λιπαρά (όπως τα Ω-3 λιπαρά), βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ενώ παράλληλα, καλό είναι να αποφύγουμε ακραίες διατροφικές συμπεριφορές που θα εξασθενίσουν τον οργανισμό μας.

Υπάρχουν, επίσης, κανόνες που αφορούν στο μεταβολισμό. Τι σημαίνει αυτό; Ότι υπάρχουν τρόποι για να ενεργοποιήσουμε το μεταβολισμό μας, προκειμένου να «καίμε» περισσότερο και να χάνουμε βάρος πιο αποτελεσματικά!

Tips για ενεργοποίηση του μεταβολισμού

Μικρά και συχνά γεύματα: Τα περισσότερα και συχνότερα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας αυξάνουν το ρυθμό του μεταβολισμού, επειδή δίνουν την ευκαιρία στον οργανισμό μας να κάψει περισσότερες θερμίδες για τη διαδικασία της πέψης.

Μην παραλείπετε το πρωινό: Κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο ρυθμός του μεταβολισμού μειώνεται. Το πρωινό γεύμα αποτελεί το έναυσμα για την επάνοδό του σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Όταν κανείς παραλείπει το πρωινό, δαπανά λιγότερες θερμίδες μέχρι την ώρα του επόμενου γεύματος, σε σύγκριση με όσους το καταναλώνουν.

Κλείστε τη θέρμανση: Σύμφωνα με Ολλανδούς ερευνητές, η ζεστασιά στο σπίτι, στη δουλειά ή οπουδήποτε αλλού, αδρανοποιεί το μεταβολισμό μας καθώς έτσι δε χρειάζεται να κουραστεί και να «κάψει» επιπλέον θερμίδες προκειμένου να μας κρατήσει ζεστούς. Η τακτική έκθεση σε ένα ήπια κρύο περιβάλλον θα μπορούσε να αποτελέσει έναν τρόπο να αυξήσετε την ενεργειακή σας δαπάνη!

Στροφή στην πρωτεΐνη: Η κατανάλωση πρωτεϊνών φαίνεται ότι συμβάλλει στην αύξηση των καύσεων του οργανισμού. Να προτιμάτε πηγές πρωτεϊνών με λίγα λιπαρά, όπως το άπαχο κρέας και τυρί, καθώς και το βραστό αυγό.

Διαλέξτε άπαχο γάλα: Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τενεσί, οι γυναίκες που κατανάλωναν άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα 3-4 φορές την ημέρα στο πλαίσιο της δίαιτάς τους, έχασαν έως και 70% περισσότερο λίπος, σε σύγκριση με τις γυναίκες που έτρωγαν λιγότερα γαλακτοκομικά. Εικάζεται ότι το ασβέστιο ευνοεί την καύση του λίπους.

Επιλέξτε καυτερές πιπεριές: Περιέχουν την ουσία καψαϊκίνη η οποία αυξάνει την έκκριση της ορμόνης αδρεναλίνης, με αποτέλεσμα την προσωρινή αύξηση του μεταβολισμού.

Βάλτε ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης στην καθημερινότητά σας: Γυμναστική και διατροφή, πάνε μαζί ! Φροντίστε να εντάξετε ασκήσεις ενδυνάμωσης στο πρόγραμμα γυμναστικής σας, προκειμένου να τονώσετε το μυϊκό σας σύστημα και να αυξήσετε το μεταβολισμό σας!

Ελίζα Τζόβα
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
www.dietcare.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.