Το «αντίο» του Καλνιέτις σε εντός έδρας ήττα της Ζάλγκιρις (pics+vids)

Η ήττα της Ζάλγκιρις από την Γιόναβα στο λιθουανικό πρωτάθλημα πέρασε σε δεύτερη μοίρα λόγω της απόσυρσης του Μάντας Καλνιέτις, ο οποίος μετά από μία σπουδαία καριέρα, αποχαιρέτησε το μπάσκετ στα 36 του χρόνια.

Αν δεν υπήρχε το «Last Dance» του Καλνιέτις, η είδηση της βραδιάς στο λιθουανικό μπάσκετ θα ήταν αναμφίβολα το «διπλό» της Γιόναβα στη «Zalgirio Arena» (76-80)! Όμως, το λιθουανικό μπάσκετ και η Ζάλγκιρις αποχαιρέτησαν απόψε (29/01) έναν εξαιρετικό αθλητή και καταπληκτικό άνθρωπο. Ο λόγος για τον 36χρόνο πλέον Μάντας Καλνιέτις, ο οποίος έμεινε στο παρκέ περίπου 21 λεπτά, έχοντας 5 πόντους με 1/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3 ασίστ και 1 ριμπάουντ στη τελευταία του παράσταση.

Ο Καλνιέτις συνέδεσε άρρηκτα το όνομα του με την Ζάλγκιρις, καθώς εκεί ανδρώθηκε μπασκετικά, μένοντας μέχρι το 2012, για να επαναπατριστεί εκ νέου για την αγαπημένη του Ζάλγκιρις το 2015 μετά από μία πολύ επιτιχυμένη τριετία στη Ρωσία (Λοκομοτίβ Κουμπάν). Μόλις ένα χρόνο διήρκησε η δεύτερη θητεία του Καλνιέτις στο Κάουνας, ακολούθησαν Μιλάνο, Βιλερμπάν και ξανά Λοκομοτίβ Κουμπάν για να φτάσουμε στο 2021 όταν ο MVP της VTB πήρε την απόφαση να επιστρέψει στη Ζάλγκιρις για τρίτη φορά, έτσι ώστε να κλείσει την καριέρα του.

Ο Καλνιέτις έχει αγωνιστεί σε 194 παιχνίδια Euroleague σε 13 διαφορετικές σεζόν, ενώ μεταξύ άλλων στο πλούσιο παλμαρέ του υπάρχει και ο τίτλος του Eurocup με την Λοκομοτίβ Κουμπάν το 2013 υπό τις οδηγίες του Εβγκένι Πασούτιν.

Η Ζάλγκιρις μπορεί να γνώρισε την πρώτη εντός έδρας φετινή της ήττα στην LKL αλλά τα χαμόγελα δεν έλειψαν για τον Μάντας Καλνιέτις, με τους συμπαίκτες του να τον αποθεώνουν και το κοινό να παραληρεί για έναν… fan favorite


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.