Baba Miller is “free”

Η στιγμή που περίμενε σχεδόν έξι μήνες ο Μπάμπα Μίλερ έφτασε! O 18χρονος φόργουορντ από τις Βαλεαρίδες Νήσους έκανε – επιτέλους – το ντεμπούτο του στο NCAA με τους «Seminoles» του Florida State.

Η περίπτωση του Μπάμπα Μίλερ είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή στον κόσμο του κολεγιακού μπάσκετ, καθώς από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι και τη στιγμή που φόρεσε τη φανέλα των «Seminoles» σε επίσημο παιχνίδι, ένιωθε «φυλακισμένος». Την ίδια στιγμή μάλιστα που είχε πάρει την πρώτη μεγάλη απόφαση της καριέρας του, αφήνοντας τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης για να κυνηγήσει το όνειρο του ΝΒΑ, μέσω του NCAA.

Ο Μίλερ λοιπόν έφτασε στη Φλόριντα τον περασμένο Ιούνη με όνειρα και φιλοδοξίες, τα οποία όμως, μέσα σε μια στιγμή «πάγωσαν». Ο ταλαντούχος φόργουορντ, ύψους 2.11 μ., παραβίασε τους κανόνες του NCAA (προτού υπογράψει στο Florida State ταξίδεψε αρκετές φορές από την Ισπανία στις ΗΠΑ και συμμετείχε σε trainings άλλων πανεπιστημίων), με αποτέλεσμα να του επιβληθεί ποινή αποκλεισμού από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των «Seminoles» μέχρι τα τέλη Οκτώβρη.

Η είδηση δεν άργησε να γνωστοποιηθεί στην οικογένεια του Μίλερ, η οποία αμέσως έσπευσε να επιστρέψει τα χρήματα που είχε λάβει ο 18χρονος από τη συμμετοχή του στα trainings, κάτι που απαγορεύεται ρητά στην κολεγιακή Λίγκα. Ωστόσο, ο παίκτης δεν κατάφερε να απαλλαγεί από την ποινή που του επιβλήθηκε και τον εμπόδισε να συμμετάσχει στους πρώτους 16 αγώνες της τρέχουσας σεζόν. Η αναμονή έλαβε τέλος…

Το ντεμπούτο στην Euroleague και το όνειρο του ΝΒΑ

Ο Μίλερ αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα «πρότζεκτ» της ακαδημίας της Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο στην περίπτωση του δεν υπήρξε το σωστό timing για να βρει αρκετό χρόνο στην πρώτη ομάδα και να εξελιχθεί. Έκανε το ντεμπούτο της με τη «βασίλισσα» στις 23 Δεκεμβρίου 2021, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τη Euroleague, σε έναν αγώνα όπου η τότε ομάδα του Πάμπλο Λάσο αντιμετώπισε μία σειρά προβλημάτων ελέω κορωνοϊού. Ο Τσους Ματέο, ο οποίος κάθισε εκείνο το βράδυ στον πάγκο, ως head coach, κατέφυγε σε αρκετούς παίκτες από την ομάδα των νέων και ένας από αυτούς ήταν ο 17χρονος τότε πάουερ φόργουορντ, ο οποίος έπαιξε μερικά λεπτά στη δύσκολη νίκη επί της ρωσικής ομάδας.

Το περασμένο καλοκαίρι, δεδομένης της δυσκολίας να καθιερωθεί στην ομάδα των Μαδριλένων, αποφάσισε να πάει στην Αμερική και το NCAA, κάτι που έχουν κάνει κι άλλοι εγχώριοι παίκτες. Στόχος του είναι να φτάσει στο ΝΒΑ μέσω του κολεγίου. Πριν από την ποινή που του επιβλήθηκε, ορισμένες προβλέψεις τον τοποθετούσαν στον πρώτο γύρο. Το «NBADraft.net» υποστήριζε πως μπορεί να φτάσει ακόμη και το Νο.9 στο ντραφτ του 2023. Πλέον, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, έχει μισή σεζόν μπροστά του για να δείξει τις δυνατότητές του.

Οι «Seminoles» και τα κολακευτικά λόγια του Λέοναρντ Χάμιλτον

Η απουσία του Ισπανού φόργουορντ στο πρώτο μισό της σεζόν ήταν εμφανής, με τους «Seminoles» να μην είναι τόσο ανταγωνιστικοί. Έκλεισαν τον πρώτο γύρο στο NCAA με ρεκόρ 5-11, όμως με την προσθήκη του Μίλερ φιλοδοξούν να αλλάξουν την κατάσταση και να παρουσιάσουν πολύ πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο.

«Έχει υψηλό μπασκετικό IQ και περιμένω από αυτόν να συνεισφέρει σε τομείς που δεν φαίνονται στα στατιστικά: είναι καλός στο να πασάρει την μπάλα, ξέρει πώς να αγωνίζεται, έχει μακριά χέρια για να κλείνει διαδρόμους… Ελπίζω να κάνει αυτή τη ‘βρώμικη’ δουλειά και μετά να ανεβάσει το παιχνίδι του και να γίνει πολύ πιο αποτελεσματικός σε όλους τους αγώνες», εξήγησε ο επί 22 χρόνια προπονητής στο Florida State, Λέοναρντ Χάμιλτον.

«Πρέπει να έχει λίγο άγχος, είναι ένας νέος, 18 ετών, που μπαίνει σε νέο πρόγραμμα και έχει καταφέρει μόνο να προπονηθεί, οπότε δώστε του την ελευθερία του, αλλά έχω την αίσθηση ότι θα βοηθήσει πολύ», πρόσθεσε ο 74χρονος προπονητής.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.