Υποκλοπές: Στη λίστα και οι αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ; “Μύθοι του Αισώπου”, απαντά η κυβέρνηση

Φουντώνει η πολιτική μάχη μετά το νέο δημοσίευμα του "Documento" - "Φλώρος και Λαλούσης παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ, όχι από το predator" - Τι απαντά η κυβέρνηση

Υπό το φως νέων δημοσιευμάτων που θέλουν υπό παρακολούθηση και μάλιστα από την ΕΥΠ, ακόμη και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον αρχηγό ΓΕΣ, θα γίνει η συζήτηση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα επί των διατάξεων του νέου σχεδίου νόμου για τις αλλαγές στην ΕΥΠ.

Μία συζήτηση που αναμένεται να γίνει σε συγκρουσιακούς τόνους, ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δείχνει ως υπεύθυνο το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

H νέα λίστα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Documento”ο στρατηγός Κ. Φλώρος και ο αντιστράτηγος Χ. Λαλούσης ήταν υπό παρακολούθηση, όχι από το predator, αλλά από την ίδια την ΕΥΠ.

Με δύο λόγια, οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχουν ορκιστεί να φυλάσσουν, να επιτηρούν και προστατεύουν την εθνική ασφάλεια της χώρας, βρίσκονταν υπό το άγρυπνο βλέμμα της νόμιμης επισύνδεσης από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Η λίστα συμπληρώνεται με τον πρώην διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών, Θοδωρή Λάγιο, την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή, τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Μιχάλη Οικονομάκη, τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου Μυτιληναίος, τον Γιώργο Φιλιόπουλο, πρώην CEO της εταιρίας Enterprise Greece, τον δημοσιογράφο Άρη Σπίνο, τον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα, τον Γιάννη Ζερβάκη, σύμβουλο του Πρωθυπουργού και πρώην στελέχους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο και τον Λάκη Λαζόπουλο (ο τελευταίος σύμφωνα με το δημοσίευμα ήταν θύμα και του predator).

Η εφημερίδα συμπληρώνει ότι πιστεύει πως η λίστα που δημοσιεύει είναι γνήσια, από τη διασταύρωση των πληροφοριών της, αλλά και από τις συνομιλίες που της επιδείχθηκαν, οι οποίες πιστοποιούν ότι τα πρόσωπα στη λίστα ήταν πραγματικοί στόχοι.

“Μύθοι του Αισώπου”

Ο κ. Βαξεβάνης συνεχίζει να δημοσιεύει σε συνέχειες τους αισώπειους μύθους του, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο. Το αφήγημά του, το οποίο φθίνει όσο περνάει ο χρόνος, είναι ένα συνονθύλευμα ατεκμηρίωτων ισχυρισμών” απάντησε το απόγευμα του Σαββάτου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Και προσέθεσε ότι “το πλέον τραγικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε ασμένως (προτού καλά-καλά κυκλοφορήσει η εφημερίδα) να υιοθετήσει τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς και να εξάγει πολιτικά συμπεράσματα. Απέναντι σε αυτή την παρωδία η Κυβέρνηση απαντά με τη θεσμική θωράκιση της λειτουργίας της ΕΥΠ, με την καθολική απαγόρευση των κακόβουλων λογισμικών και φυσικά με την εμπιστοσύνη στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία και οφείλει να αποσαφηνίσει το ταχύτερο δυνατό κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής”.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου, που καλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως προιστάμενο της ΕΥΠ, να δώσει απαντήσεις: “Ήταν στ’ αλήθεια υπό παρακολούθηση οι αξιωματούχοι που έχουν ως αποκλειστικό έργο την άμυνα της χώρας έναντι ξένων επιβουλών; Και αν ναι, ποιος ήταν ο εθνικός λόγος; Το ίδιο ξεκάθαρες απαντήσεις οφείλει να δώσει και η υπεύθυνη για την ΕΥΠ εισαγγελέας, κ. Βλάχου. Υπέγραψε διάταξη για την παρακολούθηση των επικεφαλής της Εθνικής μας Άμυνας;”.

Στα παραπάνω ερωτήματα η μόνη που μπορεί να απαντήσει είναι η δικαιοσύνη, εάν υπάρχουν ακόμη τα πληροφοριακά δελτία των παρακολουθούμενων. Το βέβαιο είναι ότι η υπόθεση των υποκλοπών δεν θα φύγει από την ατζέντα της επικαιρότητας μέχρι τις εκλογές.

Πηγή: THE TOC


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.