Ολυμπιακός: Πως η προετοιμασία έγινε… παράδειγμα προς μίμηση

Δείτε την ανάλυση των ασκήσεων που επέλεξε στην προετοιμασία ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς και τη φετινή σεζόν επέλεξε ένα πιο μαζεμένο στάδιο προετοιμασίας του Ολυμπιακού στο εξωτερικό, το οποίο είναι στοχευμένο κυρίως στην αγωνιστική και όχι στην προπονητική δραστηριότητα. Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να δώσει στους παίκτες του όσο το δυνατόν περισσότερα αγωνιστικά λεπτά, “λύνοντας” με αυτόν τον τρόπο ταχύτερα τα πόδια τους. Ένα απ’ τα πιο σημαντικά στοιχεία στον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς απ’ τη σεζόν 2018-2019 μέχρι και σήμερα είναι η επιτυχία στις επιθετικές και αμυντικές μεταβάσεις. Ο Πορτογάλος επιμένει αρκετά κατά τη διάρκεια της σεζόν και φυσικά στο ξεκίνημα της, όταν “μοντάρει” το ρόστερ.

Αυτό έκανε και στην Αυστρία στη διάρκεια των προπονήσεων. Με αρκετές ασκήσεις κατοχής μπάλας και ολοκλήρωσης φάσεων, προσπάθησε να προσομοιώσει αγωνιστικά σενάρια και να δει ποιοι ποδοσφαιριστές ανταπεξέρχονται. Ο αναλυτής ποδοσφαίρου Πέδρο Μεντόσα εκμεταλλεύτηκε τα πλάνα προπόνησης του Olympiacos TV και ανέδειξε τις ασκήσεις για το transition τις οποίες επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς στα γήπεδα της Αυστρίας. Η επιθετική ευχέρεια του Αγκιμπού Καμαρά, η “χημεία” μεταξύ Μπαγκιαλιάνη και Αβραάμ, αλλά ακι η αποφασιστικότητα του Μανωλά υπογραμμίζονται στο παρακάτω βίντεο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επιχειρεί να δημοουργήσει έναν ταχύτερο Ολυμπιακό και ταυτόχρονα να διορθώσει τις αρρυθμίες στο κέντρο της άμυνας, αλλά και στην αιχμή της επιθετικής γραμμής. Οι παραπάνω ασκήσεις αποτελούν ένα λιθαράκι της ολιστικής προσπάθειας Μαρτίνς και παικτών, η οποία θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται στα φιλικά με Άλκμααρ (09/07) και Άρη (11/07).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.