Το κλικ του… Φλικ!


Ήταν η πρώτη νίκη σε ντέρμπι μετά από τέσσερις σερί ισοπαλίες με σκορ καρμπόν 1-1 για πρώτη φορά στην ιστορία μετά από 990 παιχνίδια! Και μάλιστα ιστορική νίκη, πρώτη επί της Ιταλίας σε επίσημο ματς, σε κανονική διάρκεια, από το 7-6 στα πέναλτι στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού το 2016! 5-2, μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές στο Μενχεγκλάντμπαχ. Κι ας είχε η ανανεωμένη Ιταλία πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα. Ιταλία είναι.

Αυτή τη νίκη και κυρίως με τον τρόπο που επετεύχθη, η Γερμανία του Χάνζι Φλικ την είχε απόλυτη ανάγκη. Για να βρει ρυθμό και ταχύτητα στην επίθεση, στοιχεία που δεν είχε στην ισοπαλία με την Ουγγαρία. Για να βρει ρυθμό στον άξονα ο Σανέ και να δημιουργήσει ρήγματα στην σταθερή με την Αγγλία ιταλική άμυνα.

Για να ξεμπλοκάρει στην επίθεση ο Βέρνερ που κατά τεχνικό διευθυντή Μπίρχοφ είναι σοφτ επιθετικός, μακριά από τα στάνταρ της γερμανικής μηχανής επίτευξης τερμάτων (ούτε ο Χάβερτζ είναι για εννιάρι). Για να τσεκαριστεί στο τρανζίσιον η άμυνα, η οποία για 13ο σερί ματς δέχτηκε γκολ και σε ροή αγώνα με τον Νιόντο και σε στατική φάση από τον Μπαστόνι, όταν είχε διαμορφωθεί το σκορ.

Αυτή τη νίκη λοιπόν η Γερμανία του Φλικ την είχε ανάγκη. Ήταν άλλωστε μόλις η τρίτη στη Λίγκα των Εθνών, μετά τις δυο επί της Ουκρανίας. Νίκη χαρακτήρα. Στο κατόπι της πρωτοπόρου Ουγγαρίας σε συναρπαστικό τρίτο όμιλο.

Η Γερμανία ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο και ετοιμάζεται από έναν προπονητή που στην Μπάγερν τα σάρωσε όλα σε μια σεζόν, από έναν προπονητή που ξέρει καλά τα κατατόπια των τίτλων. Ο Φλικ κάνει… κλικ και στην εθνική ομάδα και είναι μόνο στην αρχή, με εννέα νίκες και τέσσερις ισοπαλίες στα 13 πρώτα ματς αήττητης πορείας. Είναι μόνο στην αρχή…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.