Η άμυνα της ΑΕΚ σοβαρός γρίφος για τον Αλμέιδα (pic, vid)

H AEK το περασμένο καλοκαίρι άλλαξε ριζικά όλη την άμυνά της, όμως και πάλι η λειτουργία της ήταν για... κλάματα.

Ο Ματίας Αλμέιδα γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι η ΑΕΚ χρειάζεται πολλές και δραστικές αλλαγές έτσι ώστε να βελτιώσει πολλά από τα κακώς κείμενα που παρουσίασε και στη φετινή χρονιά. Μέχρι όμως ο Αργεντινός τεχνικός να ανοίξει τα χαρτιά του άπαντες είμαστε υποχρεωμένοι να καταγράφουμε τα αρνητικά στατιστικά της Ένωσης από τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και την βρήκε στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Ένα από τα πράγματα που θα πρέπει να διορθώσει ο Αλμέιδα είναι η ανασταλτική λειτουργία του κλαμπ που την τελευταία τριετία είναι μόνιμη πληγή.

Η ΑΕΚ προερχόταν από τη σεζόν που είδε την εστία της να παραβιάζεται από τους αντιπάλους της όσο δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Για την ακρίβεια, οι “κιτρινόμαυροι” μάζεψαν τη μπάλα από τα δίχτυα τους 45 φορές που αποτελεί την χειρότερη επίδοση στην ιστορία της.

Μάλιστα, αυτή η επίδοση ήταν και ο βασικός λόγος για την πλήρη αναδιοργάνωση της αμυντικής γραμμής, καθώς άλλαξαν όλα τα πρόσωπα. Στάνκοβιτς, Μισελέν, Ρότα, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Μοχαμαντί, Χατζισαφί ήρθαν για να διορθώσουν την κατάσταση, με τους Μπακάκη, Μιτάι, Λάτσι, Σβάρνα ουσιαστικά να βγαίνουν εκτός πλάνων και τους Λόπες, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα, Βασιλαντωνόπουλος να αποχωρούν. Θεωρητικά υπήρξε ποιοτική αναβάθμιση.

Η κατάσταση ωστόσο βελτιώθηκε μόνο στη θεωρία, καθώς η ΑΕΚ τελείωσε τη φετινή σεζόν με παθητικό 42 τερμάτων που αποτέλεσε και την χειρότερη επίδοση των ομάδων που συμμετείχαν στα πλέι οφ (την ίδια είχε και ο ΠΑΣ).

Οι αλλαγές προσώπων στην αμυντική γραμμή της ΑΕΚ δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα, οπότε πλέον ο Αλμέιδα καλείτε να βρει λύσεις είτε μέσω νέων μεταγραφών, είτε μέσω νέου τακτικού πλάνου και φιλοσοφίας στο παιχνίδι της Ένωσης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.