Στις όχθες του Γουαδαλκιβίρ αναζητώ τον εαυτό μου…

O Αντονί Μαρσιάλ μετακομίζει έως τον Ιούνιο στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, ελπίζοντας να ξαναβρεί χρόνο συμμετοχής μακριά από το μουντό Μάντσεστερ.

Από τα τέλη Δεκεμβρίου ο Αντονί Μαρσιάλ είχε διαμηνύσει στους ιθύνοντες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον προπονητή της, Ραλφ Ράνγκνικ, τη διάθεσή του να «γυρίσει σελίδα» -το είχε δηλώσει και δημόσια- αποχωρώντας από το Old Trafford. Ο 26χρονος αντιμετωπίζοντας μεγάλο συναγωνισμό στην επιθετική γραμμή των «Κόκκινων Διαβόλων» περνούσε τη χειρότερη σεζόν του στην Αγγλία, με 1 γκολ σε 11 συμμετοχές.

H σεζόν 2019/20 στην οποία ο Όλε Γκούναρ Σόλσκερ τον είχε τοποθετήσει στην κορυφή, με αποτέλεσμα να έχει 23 γκολ σε 48 εμφανίσεις, έμοιαζε και ήταν μακρινή. Όσο μακρινή ήταν και η ημέρα ανακοίνωσης της απόκτησής του από τη Μονακό, την 1η Σεπτεμβρίου 2015, με τον αγγλικό σύλλογο να καταβάλει στους Μονεγάσκους 50 εκ. ευρώ προσθέτοντας τρία bonus, τα οποία έπρεπε να εκπληρωθούν προτού εκπνεύσει η τετραετία (εκ των υστέρων έγινε επέκταση) του συμβολαίου του: 10 εκ. εάν πετύχαινε 25 γκολ (έγινε), 10 εκ. εάν έφτανε τις 25 συμμετοχές με την εθνική Γαλλίας (δεν έγινε) κι άλλα 10 εφόσον κατακτούσε τη Χρυσή Μπάλλα (προφανώς και δεν έγινε).

«Δεν ξέρω εάν αξίζω 80 εκ. ευρώ» είχε δηλώσει εκείνη την ημέρα ο (τότε) πιο ακριβός teenager. Είχε ήδη συστηθεί στην Ευρώπη έχοντας 12 γκολ και 5 ασίστ με τη Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ την προηγούμενη σεζόν. Πήγε στο Μάντσεστερ έχοντας στα χέρια του τo βραβείο Golden Boy. Και τη μόνιμη σύγκριση με τον Τιερί Ανρί. Αιτία το γεγονός πως αμφότεροι προέρχονται από την ίδια ομάδα, (Les Ulis) από ένα προάστιο του Παρισιού. Εκεί σταματά η όποια ομοιότητα.

Ο Τζουλέν Λοπετέγι είχε ζητήσει εδώ και καιρό τον Γάλλο επιθετικό από τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, τον Μόντσι. Κι εκείνος έκανε την επιθυμία του πράξη. Ούτως ή άλλως η τωρινή Σεβίλλη μπορεί να αντέξει έναν μισθό 6 εκ. ευρώ (δηλαδή το ήμισυ του ετήσιου συμβολαίου του Μαρσιάλ με τη Γιουνάιτεντ) για υπηρεσίες σκάρτα 4 μηνών. Ο Λοπετέγι υποσχέθηκε φανέλα βασικού στον 26χρονο. Μουνίρ Ελ Χαντάντι και Γιουσέφ Εν Νεσίρι επιστρέφουν από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής στο οποίο συμμετείχαν με το Μαρόκο. Ο τραυματίας Ερίκ Λαμέλα αναμένεται αρχές Απριλίου, όπως κι ο Σούσο. Ο 24χρονος Ράφα Μιρ με 9 γκολ σε 30 συμμετοχές είναι η πιο αξιόπιστη επιθετική λύση, με τους Λούκας Οκάμπος και «Πάπου» Γκόμες να συνεισφέρουν κατά το δυνατόν.

Αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία του Μαρσιάλ. Στην Αγγλία οι επικριτές τους, βοηθούμενοι κι από τους αριθμούς, επισημαίνουν πως κάθε φορά που ο Γάλλος είχε συναγωνισμό, λύγιζε. Πηγαίνει σε μια ομάδα με στόχους (2η στο πρωτάθλημα στο -4 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, παρούσα στην αγαπημένη της διοργάνωση, το Europa League), η οποία δεν έχει ξεκάθαρο σημείο αναφοράς στην επίθεση και το αναζητεί στο πρόσωπο του 26χρονου. Ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής τον πιστεύουν. Όλα τα συστατικά για ένα απολαυστικό γλυκό υπάρχουν. Ή μήπως όχι;


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.