Bundesliga: Οι ευκαιρίες των… 16χρονων

Όταν η συμμετοχή αμούστακων παιδιών είναι επιλογή και όχι υποχρέωση, μπορεί να λειτουργεί και ως αλλαγή της ροής ενός αγώνα.

Τη στιγμή που στην Ελλάδα πρέπει κάποιος να φτάσει τα 22 ή 23 του χρόνια για να πάψει να αντιμετωπίζεται ως ταλέντο και να πάρει χρόνο συμμετοχής σε μια ποδοσφαιρική ομάδα, αλλού η κατάσταση μοιάζει εντελώς διαφορετική και ας είναι παράλληλα περισσότερο ανταγωνιστική και ποδοσφαιρικά απαιτητική.

Πρόσφατο παράδειγμα η Μπουντεσλίγκα και συγκεκριμένα η Μπάγερ Λεβερκούζεν, που αν και έχανε με 1-0 από την Χέρτα στο Βερολίνο, ο προπονητής της επέλεξε δύο παιδιά των ακαδημιών που δεν έχουν κλείσει καν τα 17 τους χρόνια.

Η Μπάγερ έβαλε στο γήπεδο στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα και ενώ ήταν πίσω στο σκορ στο Βερολίνο κόντρα στη Χέρτα δύο παιδιά που πραγματοποίησαν την πρώτη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα!

Ο λόγος για τον Ζιντάν Σερντεμίρ που έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 16 ετών και 276 ημερών και τον Ίκερ Μπράβο που πραγματοποίησε την πρώτη επαγγελματική συμμετοχή της καριέρας του στο πρωτάθλημα σε ηλικία 16 ετών και 298 ημερών!

Μοναδικός παίκτης στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα που έκανε ντεμπούτο σε μικρότερη ηλικία ήταν ο Γιουσουφα Μουκόκο (16 ετών και μιας ημέρας).

Ο Σιοάνε έβαλε τους πιτσιρικάδες στο γήπεδο στα τελευταία λεπτά ψάχνοντας γκολ ισοφάρισης, το οποίο και βρήκε στις καθυστερήσεις του αγώνα με το τελικό σκορ να είναι 1-1 στο Βερολίνο.

Η Μπάγερ είναι η 3η ομάδα του πρωταθλήματος σε χαμηλότερο μέσο όσο ηλικίας φτάνοντας τα 24 έτη και 6 μήνες. Μικρότερο μέσο όρο και νεαρότερο ρόστερ έχουν μόνο δύο σύλλογοι. Η Λειψία (24,1) και η Στουτγάρδη που είναι η ομάδα με τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας  στο ρόστερ της (23.5 έτη).

Η Λεβερκούζεν βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος μαζί με τη Λειψία και είναι από τις ομάδες που παρά το νεαρό της ηλικίας τους παρουσιάζουν συνέπεια και αγωνιστική σταθερότητα βγάζοντας ποιότητα στους αγώνες τους εντός και εκτός συνόρων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.