Ρόμα – Μίλαν 1-2: Αγέραστος Ζλάταν την οδηγεί στην κορυφή! (hls)

Η Μίλαν πέτυχε τη 10η νίκη της σε 11 ματς Σέριε Α κερδίζοντας τη Ρόμα στο «Ολίμπικο» 2-1 με γκολ και κερδισμένο πέναλτι του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς!

Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι απάντησε έτσι στη Νάπολι και την έφτασε ξανά στη μάχη του τίτλου της Serie A, ενώ η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έχει μείνει απελπιστικά πίσω.

Ο 40ρης Ιμπραΐμοβιτς εξακολουθεί να παίζει σαν…δύο εικοσάρηδες και έφτασε τα 11 γκολ απέναντι στους «τζιαλορόσι», που αποτελούν πλέον τους αγαπημένους του αντιπάλους στην Ιταλία. Η Ρόμα, ήταν έτσι κι αλλιώς η ομάδα που η Μίλαν έχει κερδίσει περισσότερες φορές στην ιστορία της στη Σέριε Α, με τη σημερινή να είναι η 77η νίκη της επί των πρωτευουσιάνων σε 173 συναντήσεις.

Η Ρόμα ήταν αυτή που ξεκίνησε πιο δυνατά, όμως σύντομα η Μίλαν πήρε τα ηνία και στο 25ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος εκτέλεσε απ’ ευθείας φάουλ με το δεξί έξω από την περιοχή και άφησε άγαλμα τον Ρουί Πατρίσιο.

Ήταν το 400ό γκολ καριέρας του Σουηδού σε εθνικά πρωταθλήματα από τις 30 Οκτωβρίου του 1999 που πέτυχε το πρώτο, καθώς και το 150ό του στη Σέριε Α!

H Mίλαν συνέχισε να πιέζει στο πρώτο ημίχρονο και στο 38′ σκόραρε ξανά με τον Λεάο, όμως το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο Ιμπραΐμοβιτς που του έδωσε την ασίστ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Οι «τζιαλορόσι» ισορρόπησαν μόνο προς το τέλος του α’ μέρους και έχασαν ευκαιρίες με Πελεγκρίνι και Κριστάντε.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με παρόμοια εικόνα και στο 50′ το VAR στέρησε στον Ιμπραΐμοβιτς το δεύτερο προσωπικό του γκολ ως οφσάιντ στην ασίστ του Κερ.

Η Ρόμα απείλησε με το 1-1 στο 53′ με τον Έιμπραχαμ, όμως ένα λεπτό αργότερα ο Ιμπάνιεζ ανέτρεψε τον Ιμπραΐμοβιτς στην περιοχή, ο διαιτητής Μαρέσκα καταλόγισε το πέναλτι και ο Κεσιέ στο 57′ έγραψε το 0-2!

Αμέσως μετά ο Πιόλι απέσυρε τον Ιμπραΐμοβιτς για να ρίξει στη μάχη τον Ζιρού, όμως στο 66′ οι «ροσονέρι» έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ερναντέζ με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Πελεγκρίνι.

Η Ρόμα με το αριθμητικό πλεονέκτημα πίεσε για να ξαναμπεί στο ματς και κατάφερε να μειώσει στις καθυστερήσεις με τον Ελ Σαράουι, όμως η Μίλαν κράτησε το τρίποντο και για πρώτη φορά στην ιστορία της έχει 10 νίκες στις πρώτες 10 αγωνιστικές….

Ρόμα (Μουρίνιο): Ρ. Πατρίσιο – Κάρσντορπ (80′ Σομουρόντοφ), Μαντσίνι, Ιμπάνιεζ, Βίνια (68′ Πέρες) – Κριστάντε, Βερετού – Τζανιόλο, Πελεγκρίνι, Μχιταριάν (46′ Αφένα – Τζιάν) – Έιμπραχαμ (63′ Ελ Σαράουι).
Μίλαν (Πιόλι): Ταταρουσάνου – Καλάμπρια, Κερ, Τομόρι, Ερναντέζ – Κεσιέ, Μπενασέρ (76′ Ρομανιόλι)- Σαλεμάκερς (68′ Τουρέ), Κρούνιτς (77′ Mπακαγιόκο), Λεάο (76′ Τονάλι) – Ιμπραΐμοβιτς (57′ Zιρού).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.