Ο Ρόναλντ Κούμαν στην Εθνική Ολλανδίας

Ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες του Ολλανδικού ποδοσφαίρου και μέχρι πρότινος τεχνικός σε ομάδες της Premier League ο Ρόναλντ Κούμαν ανέλαβε τις τύχες των «Οράνιε». Ο 54χρονος προπονητής αντικατέστησε τον Ντικ Άντβοκατ υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας 4,5 χρόνων με την Ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία

Ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες του Ολλανδικού ποδοσφαίρου και μέχρι πρότινος τεχνικός σε ομάδες της Premier League ο Ρόναλντ Κούμαν ανέλαβε τις τύχες των «Οράνιε» μετά την αποτυχία της εθνικής να πάει στα τελικά του Μουντιάλ που θα φιλοξενήσει η Ρωσία το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο 54χρονος προπονητής αντικατέστησε τον Ντικ Άντβοκατ υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας 4,5 χρόνων με την Ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. 
Με το βλέμα στο Μουντιάλ του 2022 έβαλε ως στόχο την ανάκαμψη της ομάδας με προοπτική μια φιλόδοξη παρουσία στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις κι ασφαλώς τα προκριματικά τους..

Ο ίδιος έχει την εμπειρία προκειμένου να περάσει την ιδανική νοοτροπία στους παίκτες καθώς έχει πραγματοποιήσει 78 συμμετοχές με την «πορτοκαλί» ομάδα και έχει στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης το 1988 στα γήπεδα της Γερμανίας.

«Είμαι αρκετά θετικός και αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας. Υπάρχει ταλέντο όμως πρέπει να αλλάξουν ορισμένα πράγματα για τα οποία δεν θέλω να αναφερθώ τώρα..» ήταν οι πρώτες τοποθετήσεις του.

Η Ολλανδία, φιναλίστ στο Μουντιάλ του 2010 και 3η στη Βραζιλία τέσσερα χρόνια αργότερα δεν μπόρεσε να πάει στη Γαλλία στο Euro 2016 και προφανώς πληγώθηκε ακόμα περισσότερο το πρεστίζ της με την αποτυχία στα τελευταία προκριματικά.

Ο Κούμαν που δούλεψε μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο στην Έβερτον, πάντως επιμένει βάζοντας ψηλά τον πήχη των προσδοκιών του
«Νομίζω πως η εθνική μας πρέπει να βρίσκονται πάντα στους τελικούς. Βλέπω, προσωπικά, ένα λαμπρό μέλλον και γι’ αυτό δέχθηκα την πρόταση της Ομοσπονδίας» κατέληξε ανεβάζοντας το ηθικό των φιλάθλων συμπατριωτών του.

Οι “Οράνιε” ρίχνονται από την αρχή στα δύσκολα καθώς τα πρώτα φιλικά παιχνίδια τους θα γίνουν το Μάρτιο κόντρα στην Αγγλία (23/3) και την Πορτογαλία (26/3).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.