Φερόες: Ποδόσφαιρο στα Νησιά των… Προβάτων!

Σε αυτά τα νησιά με την "άγρια ομορφιά", τα πράγματα είναι αρκετά οργανωμένα στο ποδοσφαιρικό κομμάτι και είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η χώρα έχει τρεις ποδοσφαιρικές κατηγορίες!

Στο Βόρειο Ατλαντικό, ανάμεσα στην Ισλανδία, τη Νορβηγία και τη Σωκτία βρίσκονται οι Νήσοι Φερόες. Ένα σύμπλεγμα 18 νήσων, εκ των οποίων οι 17 είναι κατοικημένες που αποτελούν αυτόνομη επαρχία της Δανίας εδώ και επτά δεκαετίες.

Οι περισσότεροι θα θυμάστε το… κάζο της Εθνικής ομάδας από τους “ψαράδες” των Νήσεων, ενώ ουκ ολίγοι υποτίμησαν τους ερασιτέχνες των Φερόες και την… πάτησαν.

Σε αυτά τα νησιά με την “άγρια ομορφιά”, τα πράγματα είναι αρκετά οργανωμένα στο ποδοσφαιρικό κομμάτι και είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η χώρα έχει τρεις ποδοσφαιρικές κατηγορίες!

Στην… Premier League ή Meistaradeildin (προσέξτε μην στραμπουλήξετε τη γλώσσα σας) συμμετέχουν δέκα ομάδες, οι οποίες παίζουν μεταξύ τους τρεις φορές (υποβιβάζονται δύο), ενώ στη δεύτερη και την τρίτη κατηγορία (1. DEILD και 2. DEILD) επίσης συμμετέχουν δέκα ομάδες. Ανάμεσα τους και οι δεύτερες και… τρίτες ομάδες των “μεγάλων” του τοπικού ποδοσφαίρου!

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στα πρωταθλήματα των Νησιών Φερόες αγωνίζεται μικρός αριθμός ξένων παικτών (μόλις το 16,1 %) και η πλειοψηφία είναι από τη… μαμά Δανία.

Οι ομάδες είναι γεωγραφικά μοιρασμένες στα νησιά, ενώ ο ακριβότερος παίκτης του πρωταθλήματος είναι ο ντόπιος Γιόανες Μπγιάρταλιντ της ΚΙ Κλασβλίκ, o οποίος βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο ομάδων από τη Δανία και φιλοδοξεί να βαδίσει στα χνάρια του Εντμούντσον της Μπέβερν και του Χάνσον της Βέιλε.

Πολυνίκης του πρωταθλήματος των Νησιών Φερόες είναι η Χαβνάρ Μπόλτφελαγκ ή… ΗΒ για τους φίλους (24 τίτλοι) και τα ντέρμπι είναι αυτά ανάμεσα στις δύο ομάδες της πρωτεύουσας Τόρσαβ (ΗΒ και Β36) και της Κλάκσβίκαρ Ιτρόταρφελαγκ (ΚΙ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.