Διπλό “χτύπημα” της ΕΛΑΣ: Αντιεξουσιαστής κατηγορείται για ληστεία και τέσσερις αναρχικοί για επιθέσεις με μολότοφ και γκαζάκια

Η αστυνομία ταύτισε αντιεξουσιαστή με ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ. Τέσσερις αναρχικοί διώκονται για επιθέσεις με γκαζάκια και μολότοφ σε αστυνομικούς.

Δικογραφία σχηματίστηκε εις βάρος 30χρονου αντιεξουσιαστή, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε ληστεία.

Πιο συγκεκριμένα, ο 30χρονος συσχετίζεται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε ληστεία σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ το 2017 στα Εξάρχεια, ενώ εμφανίζεται να έχει επαφές και με καταζητούμενο μέλος της Επαναστατικής Αυτοάμυνας.

Ο συγκεκριμένος, όπως αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας, συμμετείχε σε γνωστή κατάληψη στα Εξάρχεια, ενώ τον Δεκέμβριο του 2020 είχε συλληφθεί σε επεισόδια στη φοιτητική εστία στου Ζωγράφου.

Τότε, είχε ληφθεί DNA, το οποίο εν συνεχεία ταυτοποιήθηκε με αντίστοιχο γενετικό υλικό που βρέθηκε στον χώρο της ληστείας στα Εξάρχεια.

Ο 30χρονος δεν έχει εντοπισθεί και εις βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία την οποία θα παραλάβει ο ανακριτής, ο οποίος έχει επιβάλλει περιοριστικούς όρους.Τέσσερις αναρχικοί για γκαζάκια και μολότοφ σε αστυνομικούς

Τέσσερα άτομα κατηγορούνται για επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων στην Αθήνα. Αναλυτικότερα, οι τέσσερις βαρύνονται για τις επιθέσεις με βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων τον Μάϊο του 2019. Τότε, ήταν σε εξέλιξη αντισυγκέντρωση αναρχικών και αριστεριστών, ενώ την ίδια ώρα ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε ομιλία ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στον Κολωνό.

Οι αναρχικοί είχαν ρίξει μολότοφ στους αστυνομικούς που ήταν επιφορτισμένοι με την τήρηση της τάξης, καθώς δεν επέτρεπαν στις δύο πλευρές να πλησιάσουν η μία την άλλη.

Τα ίδια άτομα έχουν κατηγορηθεί και για την επίθεση με γκαζάκια στο Ίδρυμα Μητσοτάκη.

Σε κατ οίκον έρευνες που έγινε στις οικίες των τεσσάρων εντοπίστηκε οπτικοακουστικό υλικό, στο οποίο ακούγονται οι δράστες να συζητούν και να υπερηφανεύονται για τις επιθέσεις στους αστυνομικούς.

Πηγή: thetoc.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.