Φρανσίσκο Τρινκάο: Έτοιμος να “δαγκώσει” στην Πρέμιερ Λιγκ

Η Πορτογαλική παροικία μεγάλωσε στην Γουλβς με τον νεαρό Φρανσίσκο Τρινκάο να δοκιμάζει την τύχη του σε νέο και οικείο περιβάλλον με απαιτήσεις.

Η άφιξη του Φρανσίσκο Τρινκάο στην Γουλβς προκάλεσε έκπληξη. Ο 21χρονος, που είχε μια εντυπωσιακή ρήτρα αποδέσμευσης 420 εκατομμυρίων στο συμβόλαιό του, θα μπορούσε να δει το μακροχρόνιο δανεισμό του να γίνει μόνιμη συμφωνία αν εντυπωσιάσει στο Molineux. Σε οικείο περιβάλλον, με αρκετούς συμπατριώτες του ήδη στην ομάδα, η εγκατάσταση στο νέο του κλαμπ ίσως να μην αποδειχθεί πολύ δύσκολη για τον νεαρό Πορτογάλο. Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο άφησε την παρακαταθήκη του και ο διάδοχος του, Μπρούνο Μιγκέλ Σίλβα Ντο Νασιμέντο, από την Μπενφίκα ανέλαβε τους “λύκους” με στόχο να συνεχίσει το χτίσιμο ενός κλαμπ που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία του “νησιού”.

Γεννημένος στο βόρειο τμήμα της Πορτογαλίας, ο Τρίνκαο ξεκίνησε στο κλαμπ της πατρίδας του, Vianense, προτού τον εντοπίσουν γρήγορα μερικοί από τους κορυφαίους σκάουτερ της χώρας. Σε ηλικία 10 ετών πέρασε ένα χρόνο στις μικρές ομάδες της Πόρτο, αλλά ο σύλλογος επέλεξε να μην τον πάρει. Ήταν η Μπράγκα, η δεύτερη ομάδα της Primeira Liga που προσέφερε στον Τρίνκαο μια ευκαιρία, όπου θα περνούσε τα πρώτα άγουρα του χρόνια. Κέρδισε πολλούς θαυμαστές και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Under-19 του 2018 – όπου σημείωσε πέντε γκολ. Λίγο μετά το τουρνουά, χτύπησε την πόρτα της πρώτης ομάδας της Μπράγκα και μέχρι τον Ιανουάριο του 2020, η Μπαρτσελόνα είχε δει αρκετά για να κάνει την κίνηση της. Στην Καταλονία υπέγραψε για 25,5 εκατομμύρια λίρες σε μια συμφωνία που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου 2020, Ωστόσο, παρά το ότι εμφανίστηκε σε 28 παιχνίδια της LaLiga το 2020-21, μόνο σε τρία ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα από τον Ρόλαντ Κούμαν.

Τα οικονομικά ζητήματα στους “μπλαουγκράνα” και η επιθυμία να δέσει τον Λιονέλ Μέσι με ένα νέο συμβόλαιο προκάλεσε την εκκαθάριση αρκετών παικτών φέτος το καλοκαίρι και ο Τρινκάο ήτα ένας από αυτούς. Ένας από τους προπονητές που τον βοήθησαν στα πρώτα του βήματα, πρώην επικεφαλής της ακαδημίας Μπράγκα, Jose Carvalho Araujo, είπε πρόσφατα στο Sky Sports ότι ήταν σκεπτικός για τη μετακίνηση του στην Μπαρτσελόνα.

“Ήταν η πρώτη πρόκληση που είχε έξω από τη ζώνη άνεσής του και δεν νομίζω ότι ήταν η καλύτερη στιγμή να ενταχθεί στη Βαρκελώνη. Ήταν ένα στάδιο μετάβασης για το σύλλογο με όλα τα προβλήματα που είχαν με τον Μέσι και το διοικητικό συμβούλιο. Δεν ξέρω τον Ρόναλντ Κούμαν, αλλά δεν έμοιαζε με έναν άντρα που θα βοηθούσε και νεαρά ταλέντα”.

Δύο χρόνια ανεμοστρόβιλος για τον νεαρό Πορτογάλο, ο οποίος υπέστη μεγάλη αναταραχή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μετακομίζοντας σε ένα κλαμπ όπου έχει γνωστά και οικεία πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του παιδικού φίλου Πέδρο Νέτο και ενός προπονητή που καλλιεργεί νεαρά ταλέντα. Ο Τρινκάο θα μπορούσε τελικά να αρχίσει να αισθάνεται σαν στο σπίτι του στα West Midlands. Ο Τρίνκαο θα είναι πιο ώριμος μετά την σύντομη εμπειρία του στη Βαρκελώνη. Το περιβάλλον είναι ιδανικό για αυτόν, η πορτογαλική παροικία μεγάλωσε. Εάν του δοθεί μια σειρά παιχνιδιών και αντέξει, η απόκτηση του μπορεί κάλλιστα να αποδειχθεί κίνηση ματ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.