ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 24-22: Happy end στο θρίλερ για την Ένωση (hls+pics)

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ με 24-22 στο ΔΑΚ Κοζάνης , μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα και κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας στο χάντμπολ. Αυτή είναι η τρίτη φορά που η Ένωση καταφέρνει να σηκώσει το συγκεκριμένο τρόπαιο.

Το παιχνίδι στα δύο πρώτα πεντάλεπτα ήταν μοιρασμένο. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να επιβάλλει τον ρυθμό της και να ξεφύγει αρκετά στο σκορ. Ωστόσο στο τρίτο η ομάδα του Δημητρούλια ήταν προσηλωμένη στα αμυντικά της καθήκοντα και προηγήθηκε με πέντε τέρματα (10-5). Να σημειωθεί πως μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους βρίσκονταν συνεχώς μπροστά στο σκορ.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος. Βελτίωσε αισθητά το παιχνίδι του και κατάφερε να ισοφαρίσει (17-17) το παιχνίδι στο δεύτερο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, όντας εντυπωσιακός στην επίθεση. Από εκεί και έπειτα καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει ισχυρό προβάδισμα. Ο αγώνας έγινε σκληρός αμυντικά και πραγματοποιήθηκαν πολλά φάουλ.

Στα τελευταία δύο λεπτά της αναμέτρησης η κιτρινόμαυροι ήταν πιο ψύχραιμοι και με δύο γκολ του Καλομοίρου και του Λέμου, διαμόρφωσαν το τελικό 24-22. Να σημειωθεί πως ο Μπάουερ πραγματοποίησε μια μεγάλη επέμβαση στο 23-22 και δεν επέτρεψε στον Δικέφαλο του Βορρά να φέρει ξανά το ματς στα ίσια. Κορυφαίοι για την ΑΕΚ ήταν οι Τονιάζο, Μυλωνάς και Λέμος, ενώ για τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν ο Στογιάνοβιτς και ο Παπαβασίλης.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα:

Η απονομή:

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 5-3, 9-5, 11-7, 13-9, 14-11, 15-13, 17-17, 20 -18, 20-20, 21-21, 24-22

ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Μπάουερ, Γιάντσα, Αραμπατζής, Τζηράς, Δομπρής, Νικολαΐδης Κοσανοβιτς, Μυλωνάς, Κοτσιώνης, Λέμος, Παπαδιονυσίου, Νούιτς, Αραπακόπουλος, Μπουνέτα, Καλόμοιρος, Κεδέρης

ΠΑΟΚ (Γούσιος): Τσαναξίδης, Μέντουριτς, Λιάπης, Αποστόλου, Στογιάνοβιτς, Σεϊρεκίδης, Καραγκιοζόπουλος, Καβουσανάκης, Τζωρτζίνης, Γκίγκοφ, Άρσιτς, Παπαβασίλης, Νικολαΐδης, Γιορανίδης, Κυριακίδης, Παλάσκας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.