Europa League: Λυτρωτής ο Ομπαμεγιάνγκ (video)

Πρόκριση-θρίλερ της Άρσεναλ και επιβεβαίωση του ρόλου των φαβορί για Βιγιαρεάλ, Ρέιντζερς και Άγιαξ στη φάση των "32" του Europa League.

Άγιαξ-Λίλ
Μετά την νίκη του με 2-1 στη Γαλλία, ο Άγιαξ υποδέχθηκε την εξαιρετική εφέτος στο Σαμπιονά Λιλ έχοντας θεωρητικά σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης.
Αυτό κατάφερε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο σκοράροντας στο 15ο λεπτό μετά από ασίστ του Τάντιτς και γκολ του Κλάασεν.
Οι Γάλλοι ισοφάρισαν με τον Γιαζιτσί με εκτέλεση πέναλτι στο 78ο και ο Νέρες διαμόρφωσε το 2-1 στο 88ο λεπτό, με τον Άγιαξ να προκρίνεται στον επόμενο γύρο. 
 

Άρσεναλ-Μπενφίκα
Το 1-1 του πρώτου αγώνα της Λισαβόνας άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς που έγινε στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Οι “κανονιέρηδες” άνοιξαν το σκορ στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης με τέρμα που σημείωσε ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.
Η Μπενφίκα ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκονσάλβες στο 43ο λεπτό.
Οι Πορτογάλοι έκαναν τρεις αλλαγές στα πρώτα 13 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και σκόραραν με τον Σίλβα στο 61ο λεπτό. Ο Τιέρνι απάντησε στο 67′ ισοφαρίζοντας σε 2-2. Η Άρσεναλ πήρε το παιχνίδι και την πρόκριση με γκολ του Ομπαμεγιάνγκ στο 87′ και νίκη 3-2.

Βιγιαρεάλ-Σάαλσμπουργκ
Μετά το 2-0 της Βιγιαρεάλ στην Αυστρία, η Σάαλσμπουργκ μπήκε αποφασισμένη να εξαντλήσει τις πιθανότητες πρόκρισης, στοχεύοντας σε γρήγορο γκολ. Κατάφερε να το πετύχει μόλις στο 17ο λεπτό μετά από λάθος της ισπανικής άμυνας και με σκόρερ τον Μπερίσα.
Οι Ισπανοί έκαναν καθοριστικό βήμα πρόκρισης ισοφαρίζοντας πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους με τον Μορένο και με πέναλτι του ίδιου παίκτη στο 89′ διαμόρφωσε το 2-1 παίρνοντας την πρόκριση για την φάση των “16”.

Ρέιντζερς-Αντβέρμπ
Οι Ρέιντζερς είχαν επικρατήσει με 4-3 στην έδρα της Αντβέρμπ και κυριάρχησαν από το ξεκίνημα της ρεβάνς παίρνοντας μάλιστα προβάδισμα στο σκορ αξιοποιώντας την πρώτη σημαντική ευκαιρία τους στο 9ο λεπτό με γκολ του Μορέλος.
Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν με τον Ραφαέλοβ στο 32ο λεπτό.
Ο Πάτερσον μπήκε στο ματς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και δευτερόλεπτα αργότερα έβαλε μπροστά στο σκορ τους Σκωτσέζους (2-1), ενώ στο 55′ ο Κέντ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Ο Λάμκελ μείωσε σε 3-2 στο 57′ και με γκολ των Μπάρισιτς στο 79′ και Ίτεν στις καθυστερήσεις η ομάδα του Τζέραρντ διαμόρφωσε το 5-2 σφραγίζοντας την πρόκριση στον επόμενο γύρο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.