5 πράγματα που δεν ξέρατε για το αστυνομικό θρίλερ «Το Μυστικό στα Μάτια τους»

Την πρεμιέρα της Κυριακής υπογράφει ο Μπίλι Ρέι, οσκαρικός σεναριογράφος του «Captain Phillips» μεταξύ άλλων.

5 πράγματα που δεν ξέρατε για το αστυνομικό θρίλερ «Το Μυστικό στα Μάτια τους»

Την πρεμιέρα της Κυριακής υπογράφει ο Μπίλι Ρέι, οσκαρικός σεναριογράφος του «Captain Phillips» μεταξύ άλλων. Η δράση εκτιλύσσεται στο παρόν, με flash backs στο 2002. Τότε, λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση της 9/11, δυο αστυνομικοί, η Τζες και ο Ρέι και μια επίδοξη δικαστής, η Κλερ, μέλη των αντιτρομοκρατικών δυνάμεων, παρακολουθούν ένα ύποπτο τζαμί. Οταν δίπλα του ανακαλύπτουν το πτώμα μιας νεαρής κοπέλας, στιγμή δεν μπορούν να διανοοηθούν ότι ανήκει στην κόρη της Τζες. Οι προσπάθειες να συλληφθεί ο ένοχος δεν αποδίδουν, πιθανόν και με βοήθεια μέσα από το «σύστημα». Μια δεκαετία αργότερα, ο Ρέι επιστρέφει στο προσκήνιο, με νέα στοιχεία που ενδέχεται να μπορέσουν ν’ αποδώσουν δικαιοσύνη.

Με πρωταγωνιστές τους Τζούλια Ρόμπερτς, Νικόλ Κίντμαν και Τσιουετέλ Ετζιοφόρ, το αστυνομικό αυτό θρίλερ ήταν μία από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. 

Διαβάστε 5  λόγους γιατί!

Remake οσκαρικού δράματος: Ενα ανεξιχνίαστο έγκλημα, ένας ανεκπλήρωτος έρωτας και ένα μυστικό που δεν μπορεί να μείνει κρυφό. «Το Μυστικό στα Μάτια της» («El Secreto De Sus Ojos») του Χουάν Χοσέ Καμπανέλα χάρισε στην Αργεντινή το Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2010, μαζί με πολλές ακόμα διεθνείς διακρίσεις. Πρωταγωνιστής τότε, ο πάντα χαρισματικός και αγαπητός στην Ελλάδα, Ρικάρντο Νταρίν («Truman», «Ιστορίες για Αγρίους»). 

Πρώτη συνεργασία Τζούλια Ρόμπερτς-Νικόλ Κίντμαν: Δύο μεγάλες πρωταγωνίστριες συναντιούνται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, κάτι που πραγματικά άργησε να συμβεί: και οι δύο δουλεύουν από τα 80ς, και οι δύο κέρδισαν τα Οσκαρ τους στις αρχές των 00ς, και οι δύο βρίσκονται στην a-list των γυναικών του Χόλιγουντ. Σύμφωνα με το σκηνοθέτη τους, Μπίλι Ρέι, το κλίμα δε θα μπορούσε να ήταν καλύτερο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων: «Υπήρχε μεταξύ τους ένας απίστευτος σεβασμός και μία απαράμιλλη διάθεση συνεργασίας και στήριξης. Κι επίσης, δεν ξέρω αν ποτέ θα το παραδεχόντουσαν, μπορούσε να διακρίνει κανείς ένα υγιές, σωστό πνεύμα συναγωνισμού – με την αθλητική έννοια. Καθώς και οι δύο θαύμαζαν η μία την άλλη, ήθελαν κάθε φορά να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να σηκώσουν τον πήχη ψηλότερα». 

O ρόλος της Τζούλια Ρόμπερτς είναι κανονικά ανδρικός, αλλά ο Μπίλι Ρέι διασκεύασε το σενάριο για τον ξαναγράψει για γυναίκα ηρωίδα. Και το έκανε πάνω της.  Δεν τον απογοήτευσε. Ακόμα κι όταν πέθανε η μητέρα της κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, η Ρόμπερτς επέστρεψε στη δουλειά, 5 μέρες μετά την κηδεία. 

Οικογενειακή υπόθεση: Διευθυντής φωτογραφίας της ταινίας είναι ο Ντάνι Μόλντερ, ο σύζυγος της Τζούλια Ρόμπερτς. Είναι η τρίτη φορά που συνεργάζονται μετά τα «The Mexican» (όπου και γνωρίστηκαν) και «Fireflies in the Garden». 

To μυστικό των στούντιο: Η ταινία αρχικά αγοράστηκε από τη Warner Bros Pictures, το 2010 – αμέσως μετά την οσκαρική της επιτυχία. Μάλιστα ο πρωταγωνιστής θα ήταν ο Ντανζέλ Ουάσινγκτον και τα γυρίσματα θα ξεκινούσαν τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς. Για το γυναικείο ρόλο, υπέγραψε η Γκουίνεθ Πάλτροου. Μόνο που η Warner Bros αποφάσισε τελευταία στιγμή να μην προχωρήσει με το πρότζεκτ και η ομάδα διαλύθηκε. Μέχρι το 2014 που τα δικαιώματα αγοράστηκαν από μία ανεξάρτητη εταιρία παραγωγής, (IM Global), και το κάστινγκ στήθηκε από την αρχή. Ο μόνος σταθερός, ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Μπίλι Ρέι, ο οποίος πέρασε 5 χρόνια να δουλεύει το σενάριο. 

Μάθετε πότε προβάλλεται η ταινία.

Και μην ξεχνάς…με το Novaguide.gr φτιάχνεις το δικό σου τηλεοπτικό οδηγό διαθέσιμο όπου και αν βρίσκεσαι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.