5 πράγματα για την Τζέσικα Τσαστέιν

Πριν από 5 χρόνια δεν την ήξερε κανείς. Σήμερα την αποκαλούν «τη νέα Μέριλ Στριπ». Αυτή την Κυριακή, πρωταγωνιστεί στα «Χρόνια της Βίας» του Tζέι Σι Τσάντορ, δίπλα στον Οσκαρ Αϊζαακ.

5 πράγματα για την Τζέσικα Τσαστέιν

Πριν από 5 χρόνια δεν την ήξερε κανείς. Σήμερα την αποκαλούν «την νέα Μέριλ Στριπ». Πρωταγωνιστεί στα «Χρόνια της Βίας» του Tζέι Σι Τσάντορ, δίπλα στον Οσκαρ Αϊζαακ. 

Ποια είναι η Τζέσικα Τσαστέιν; 

Η ίδια φοβάται ότι από το όνομα που “κανείς δεν έχει ξανακούσει” θα μεταμορφωθώ κατευθείαν σ’ αυτό “που σιχαθήκαμε να ακούμε”. Η αλήθεια είναι ότι η 39χρονη πρωταγωνίστρια πέρασε κατευθείαν από την ανωνυμία στην… Ακαδημία. Μέχρι το 2011 κανείς δεν ήξερε το όνομά της. Και ξαφνικά μάς συστήθηκε με μία σειρά από πρωτοκλασάτες ταινίες: Θέλετε να μετρήσουμε; «To Δέντρο της Ζωής», πρωταγωνίστρια και προσωποποίηση ‘θεϊκής χάρης’ στο Χρυσό Φοίνικα του Τέρενς Μάλικ. «Take Shelter» του Τζεφ Νίκολς και σκέτη αποκάλυψη στο πλευρό του Μάικλ Σάνον. «Το Χρέος» με… χρέος να ερμηνεύσει τον νεαρό εαυτό της Ντέιμ Ελεν Μίρεν. «Texas Killing Fields» σε σκηνοθεσία της κόρης του Μάικλ Μαν, Εϊμι. «Κοριολανός» ως σικάτη σύζυγος του στρατηλάτη Ρέι Φάινς. «Σαλώμη» ως κοκκινομάλλα θανάσιμη μούσα του αυτοκράτορα Αλ Πατσίνο. Πριγκίπισσα Νταϊάνα στο επερχόμενο «Caught in Flight». White-trash με μεγάλη καρδιά, στις «Υπηρέτριες» του Τέιτ Τέιλορ και πρώτη υποψηφιότητα για Οσκαρ Β’ Γυναικείου ρόλου. «Zero Dark Thirty» της Κάθριν Μπίγκελοου και υποψηφιότητα για Οσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου. Και μετά όλα αποτελούν «Interstellar» ιστορία. Σήμερα είναι μία από τις σημαντικότερες αμερικανίδες ηθοποιούς – η πρωταγωνίστρια που όλοι οι σκηνοθέτες (από τον Κρίστοφερ Νόλαν και τον Ρίντλεϊ Σκοτ μέχρι τη Λιβ Ούλμαν) θέλουν στις ταινίες τους. 

Διαβάστε 5 πράγματα για αυτήν: 

Γεννήθηκε στην Β. Καλιφόρνια τον Μάρτιο του 1977 ένα από τα πέντε παιδιά της οικογένειας Χάουαρντ, όπου ο μπαμπάς ήταν πυροσβέστης και η μαμά vegan σεφ. «Ημουν το παιδί που από μικρό έλεγε “θα γίνω ηθοποιός”, κι όλοι της απαντούσαν συγκαταβατικά “ναι, ναι σίγουρα αυτό θα γίνεις…” Υιοθέτησε το επώνυμο της μητέρας της «Τσαστέιν» όταν άρχισε να δουλεύει επαγγελματικά και ξεκίνησε τις ακροάσεις, γιατί φοβόταν ότι θα την μπέρδευαν με την κόρη του Ρον Χάουαρντ, Μπλάιθ Ντάλας, με την οποία τώρα συμπρωταγωνιστούν στις «Υπηρέτριες».

Αποφοίτησε από τη φημισμένη νεοϋορκέζικη σχολή υποκριτικής Julliard. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε το πώς πέρασε στη σχολή, κερδίζοντας την υποτροφία «Ρόμπιν Γουίλιαμς»: της ζήτησαν μία μοντέρνα ανάγνωση στον σαιξπηρικό μονόλογο της Ιουλιέτας και η Τζέσικα, ένα χλωμό ντροπαλό κοριτσάκι, πήρε φωτιά αλλάζοντας το κείμενο και βάζοντας στοιχεία σεξουαλικής παρόρμησης ενός 14χρονου κοριτσιού που περιμένει τον Ρωμαίο της. «Στο τέλος του μονολόγου κυλιόμουν στο πάτωμα, κάτι ιδιαίτερα αμήχανο, όταν πρέπει να σηκωθείς, να ισιώσεις τη φούστα σου και να ακούσεις την κριτική της επιτροπής…»

H αγαπημένη της ηθοποιός είναι η Ιζαμπέλ Ιπέρ. «Οταν ήμασταν φοιτητές είχε βγει «Η Δασκάλα του Πιάνου» του Μίκαελ Χάνεκε, τον οποίο λατρεύω επίσης. Είχα πάθει ψύχωση με αυτή την ταινία. Την έδειχνα και σε όλους τους φίλους μου – αν δεν τους άρεσε είχαμε πρόβλημα (γελάει).  Την έβλεπα ξανά και ξανά και προσπαθούσα να μελετήσω την Ιπέρ, αλλά κάθε φορά συνειδητοποιούσα ότι δεν υπάρχει μέθοδος ακριβώς. Υπάρχει ένα ζωώδες αγρίμι που το κρατά σε λουρί. Το συγκρατεί, το συγκρατεί και κάποιες στιγμές το αφήνει επικίνδυνα ελεύθερο. Με επηρέασε πάρα πολύ αυτή η ερμηνεία στην δουλειά μου…»

Οι διάσημοι συνεργάτες της ορκίζονται στο όνομά της. Ο Σον Πεν την προτείνει παντού, ο Τέρενς Μάλικ το ίδιο. Ο Αλ Πατσίνο τη βλέπει σαν κόρη του και έχουν μία ιδιαίτερη σχέση αλληλοθαυμασμού, κάτι που ξεπερνά τη συνεργασία τους (θεατρική και κινηματογραφική) στο «Wilde Salome» και φάνηκε ξεκάθαρα στο φεστιβάλ Βενετίας. Η Τζέσικα του παρέδωσε το τιμητικό του βραβείο για το σύνολο της καριέρας του. «Η γιαγιά μου ήταν ερωτευμένη μαζί του στα νιάτα της. Τον γνώρισε στη Βενετία και φωτογραφήθηκαν μαζί. Εχει κορνιζάρει τη φωτογραφία και την κρατά στο κομοδίνο της. Είναι πολύ γλυκό…» Μεγαλύτερη θαυμάστριά της πάντως δηλώνει η Ελεν Μίρεν η οποία πιστεύει ότι βρήκε τον νεαρό εαυτό της. «Εχει τέτοια αφοσίωση στο ρόλο που μου θυμίζει εμένα στα νιάτα μου. Είναι κι αυτή ταγμένη – σκυλί του πολέμου!» Οταν όμως ρωτάς την Τσαστέιν για την αγαπημένη της ηθοποιό απαντάει χωρίς δεύτερη σκέψη: «Η Ιζαμπέλ Ιπέρ. Είναι θεά. Μαθαίνω γαλλικά για μια ευκαιρία να δουλέψω μαζί της!»

Μένει σ’ ένα απλό σπίτι στο Λος Αντζελες και δηλώνει ότι θέλει να διατηρήσει τη λιτότητα με την οποία μεγάλωσε στη ζωή της. «Δε θέλω να γίνω η ηθοποιός με τον προσωπικό της yoga trainer. Δεν με ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι του ΛΑ. Οσο αφορά στην καριέρα μου νιώθω ότι νήστευα για χρόνια και τώρα ξαφνικά μου φέρνουν στο τραπέζι 10 διαφορετικά γλυκά και είναι όλα δικά μου.Χρειάζεται προσοχή να μην ξελογιαστώ και ξεφύγω. Να μην καώ γρήγορα. Να κάνω προσεχτικά βήματα και επιλογές. Οσο για τη ζωή μου, είδα ότι είναι ανώφελο να προσπαθήσω να κρατήσω πολλά μυστικά. Οι παπαράτσοι θα σε ανακαλύψουν, παρόλο που δεν έδωσα ποτέ τροφή για να γίνω εξώφυλλο σε κουτσομπολίστικα περιοδικά. Δεν εμφανίστηκα ποτέ με μπικίνι σε παραλία που ξέρω ότι υπάρχουν παπαράτσι. Ξέρετε, δεν είναι πουριτανισμός. Είναι ανάγκη. Είμαι ηθοποιός – όσα λιγότερα ξέρετε για μένα, τόσο πιο εύκολα μπορώ να μεταμορφωθώ στον επόμενο ρόλο. Θέλω να με ανακαλύπτετε κάθε φορά. Οχι να φθαρώ από τη φρούδα δημοσιότητα..».

Μάθετε πότε προβάλλεται η ταινία “Στα Χρόνια της Βίας”.

Και μην ξεχνάς…με το Novaguide.gr φτιάχνεις το δικό σου τηλεοπτικό οδηγό διαθέσιμο όπου και αν βρίσκεσαι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.