Η “ερυθρόλευκη” φανέλα, η καλύτερη Κηφισιά και ο «Μπόμπι»

Την πιο μεγάλη νίκη της τελευταίας τριετίας σε ματς νοκ άουτ πέτυχε προχθές ο Ολυμπιακός στην Καλαμάτα και εξηγούμαι. Μετά τον χαμένο τελικό με τον Παναθηναϊκό το 2010 στο Τροκαντερό οι «ερυθρόλευκοι» σε τελικό δεν είχαν πιεστεί τόσο πολύ από ομάδα.

Σε τελικό Κυπέλλου για να είμαι πιο συγκεκριμένος, γιατί την επόμενη χρονιά πιέστηκαν περισσότερο από ποτέ σε ημιτελικούς πρωταθλήματος όταν γύριζαν από 0-2 σετ, παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Στο Κύπελλο όμως, τα τελευταία χρόνια, οι κούπες έφθαναν σχετικά εύκολα στο λιμάνι. Το 2011 για παράδειγμα στην Ορεστιάδα η τότε ομάδα του Ντεσπέιν, του Τζούριτς, του Φράγκου και του Φιλίποφ μπορεί να «ξαφνιάστηκε» από την απώλεια του πρώτου σετ από τον Ηρακλή, αλλά όταν αποφάσισε να πατήσει …γκάζι, ο «γηραιός» έχασε τα αυγά και τα πασχάλια (πήρε μόλις 12 πόντους στο τελευταίο σετ).

Πέρσι πάλι, ο Φοίνικας κοίταξε στα μάτια τον Γιορντάνοφ, αλλά πρώτα ο Βούλγαρος και μετά ο Σμαραγδής (γύρισε με τα σερβίς του το πρώτο σετ από το 24-21) κατάφεραν να φέρουν χωρίς απώλεια σετ το Κύπελλο στον Πειραιά. Προχθές πάλι στην Καλαμάτα ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε ούτε με τον φημισμένο Ηρακλή αλλά ούτε με τον διψασμένο για κούπα Φοίνικα. Έπαιζε με την κορυφαία ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, την Κηφισιά. Ναι την κορυφαία ομάδα, βάση απόδοσης και όχι, εννοείται, βάση τίτλων.

Η ομάδα του Αρσενιάδη παίζει το βόλεϊ που γουστάρει να βλέπει κάθε φίλος του αθλήματος. Δεν είναι μόνο αποτελεσματική αλλά είναι και εντυπωσιακή με τις σκυλίσιες άμυνες που βγάζει, τα μπλοκ του Σουλτανόπολου και τις επιθέσεις του Πρωτοψάλτη (κυρίως) να σηκώνουν την εξέδρα στο πόδι (μέχρι και ο Προσαλίκας πανηγύριζε σαν μικρό παιδί στην Καλαμάτα). Αυτή η ομάδα λοιπόν φέτος, όπως έλεγε χαρακτηριστικά και ο Χριστοφιδέλης, έχει βγάλει το …λάδι στους Κυπελλούχους. Δεν είναι μόνο οι τρεις ήττες στη σεζόν που μετρούσαν μέχρι προχθές οι «ερυθρόλευκοι». Είναι το παιχνίδι της Κηφισιάς που δεν ταιριάζει με τίποτα στον Ολυμπιακό. Και καλά, θα μου πείτε, πως αυτή η ομάδα έχασε το Κύπελλο; Τι της έλειπε ή τι είχε περισσότερο ο Ολυμπιακός στην Καλαμάτα;

Εύκολο το ερώτημα. Η ασήκωτη «ερυθρόλευκη» φανέλα, η αγάπη των παικτών για αυτή αλλά και ο Γιορντάνοφ που πλέον έχει γίνει για τα καλά «γαύρος» όπως έλεγε και ο Μίλκοβιτς το 2010. Τα παραπάνω δεν τα έχει άλλη ελληνική ομάδα στο φιλέ. Καμία από τις τέσσερις που θα βρίσκονται στα ημιτελικά σε λίγες μέρες δεν έχει την φανέλα του Ολυμπιακού. Για την αγάπη προς αυτή ίσως οι παίκτες του Εθνικού να έχουν δεθεί περισσότερο με την ομάδα της πόλης τους. Όσο για τον αν υπάρχει άλλος «Γιορντάνοφ; Την ώρα που οι μπάλες «καίνε» αυτός τις βάζει στη …μασχάλη. Καλός ο Γιοβάνοβιτς, εξαιρετικός ο Ράιτς αλλά συγνώμη …Γιορντάνοφ δεν είναι.

Ο Ολυμπιακός πάντως με την απώλεια Σμαραγδή και την απουσία του Στεφάνου για τις επόμενες δέκα μέρες νομίζω ότι θα «ματώσει» για να βγει πρώτος. Το πλεονέκτημα λογικά το έχει ο Φοίνικας που μπορεί να βρίσκεται τρεις πόντους πίσω από την κορυφή, ωστόσο αν πάρει τα αποτελέσματα που χρειάζεται με ΠΑΟΚ (εντός), Λαμία (εντός) και Νίκη (εκτός) τότε, πιθανότατα, θα ευνοηθεί και από τα …τσουγκρίσματα των τριών πρώτων ομάδων την 21η (Εθνικός-Κηφισιά) και την 22η αγωνιστική (Ολυμπιακός-Εθνικός) του πρωταθλήματος. Το φίνις του πρωταθλήματος πάντως αναμένεται συναρπαστικό… Δεθείτε και απολαύστε το…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.