Βίοι δικεφάλων (πλέον) αντίθετοι!

Οι δικέφαλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, αποτελούσαν ανέκαθεν δύο από τα «βαριά χαρτιά» του ελληνικού ποδοσφαιρικού χρηματιστηρίου.
Δημοσίευση: 24/12/2012 - 11:10

Με χιλιάδες κόσμο να τους ακολουθεί, με γήπεδα-έδρες όπως η Νέα Φιλαδέλφεια και η Τούμπα, με παράγοντες άλλοτε ισχυρούς και άλλοτε σωστούς διαχειριστές των εσόδων τους, κατάφερναν να πρωταγωνιστούν.

Ακόμα και στην πιο δύσκολη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας τους έφτασαν να μοιραστούν τα ίδιο… πείραμα. Της διοίκησης από δύο πρώην καταξιωμένους διεθνείς ποδοσφαιριστές. Τον Ντέμη Νικολαϊδη και τον Θοδωρή Ζαγοράκη.

Μέχρι πριν από λίγους μήνες θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για «βίους παράλληλους». Σήμερα, αυτοί οι βίοι είναι εντελώς αντίθετοι!

Από τη μία υπάρχει ο Ιβάν Σαββίδης, που μπορεί να μη μιλάει ελληνικά, αλλά καταφέρνει με το κασκόλ του ΠΑΟΚ δεμένο στο αριστερό χέρι του να πιάνει το μικρόφωνο και να αναφέρεται στο μέλλον του ενιαίου ΠΑΟΚ, έχοντας συγκεντρώσει στον ίδιο χώρο το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και τον ερασιτέχνη.

Έχοντας αποκτήσει ήδη τον Κατσουράνη, έχοντας χτυπήσει την πόρτα της Βόλφσμπουργκ για να φέρει πίσω τον Βιεϊρίνια και κοιτώντας τους Λούκας, Λάζοβιτς, το νέο προπονητικό κέντρο και τη νέα Τούμπα!

Κι από την άλλη υπάρχει η ΑΕΚ των αμέτοχων,  του Δημητρέλου που παλεύει, αλλά δεν μπορεί μόνος του και του Βιντιάδη που όλο περιμένει ευνοϊκές ρυθμίσεις για να δει αν του φτάνουν τα 10 εκ. ευρώ που (λέει) ότι διαθέτει για να μπει στην ΠΑΕ.

Η ΑΕΚ του απλήρωτου επί 2,5 χρόνια Παναγιώτη Λαγού που έφτασε στο «αμήν» και κάνει προσφυγή. Η ΑΕΚ της τελευταίας θέσης στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και η αποκλεισμένη από το κύπελλο Ένωση, από τον πρώην «δικό της», τον Ενσαλίβα.

Η ΑΕΚ που προσπαθεί με αλχημείες να πάρει παίκτες, να αποδεσμεύσει άλλους, να ρίξει τα έξοδά της, έχοντας υποθηκεύσει όλα της τα έσοδα. Η ΑΕΚ που δεν έχει 2.600 ευρώ να πληρώσει τους διαιτητές του κυπέλλου.

Στον ΠΑΟΚ τα Χριστούγεννα του 2012 και η Πρωτοχρονιά του 2013 θα είναι πραγματικά γιορτινά, ενώ στην ΑΕΚ μαύρα κι άραχλα!

Βίοι δικεφάλων πλήρως αντίθετοι.

Χαρούμενα Χριστούγεννα και αλληλεγγύη προς όλους!