Έτσι απέκλεισε την ΑΕΚ

O Γιώργος Συρίγος αναλύει στο προσωπικό του blog τους λόγους για τους οποίους η ΑΕΚ αποκλείστηκε από τον Προμηθέα και πως η ομάδα από την Πάτρα είχε βάλει τις βάσεις για τη συγκεκριμένη πρόκριση πριν οι δύο ομάδες συναντηθούν στα ημιτελικά.

O Προμηθέας έγινε το βράδυ της Παρασκευής η πρώτη ομάδα που εκπροσωπεί την περιφέρεια στους τελικούς της Basket League και το σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν συνέβη τυχαία. 

Οι βασικότεροι λόγοι που η ομάδα της Πάτρας επικράτησε απέναντι στο θεωρητικό φαβορί της σειράς, την ΑΕΚ είναι οι εξής:

-Και οι δύο ομάδες έχουν ισχυρές διοικήσεις που δεν φοβούνται να ανεβάσουν ψηλά τον πήχη και πάνω απ’ όλα να υποστηρίξουν την προσπάθεια επίτευξης φιλόδοξων στόχων με την ανάλογη οικονομική επένδυση. Ο Προμηθέας ωστόσο διαθέτει ισχυρότερες δομές και ξεκάθαρο τρόπο λειτουργίας.  

Ο Β. Λιόλιος αντιλήφθηκε γρήγορα ότι η «λογική του τζογαδόρου» (διαρκείς αλλαγές σε προπονητές και έμψυχο υλικό) μπορεί να ωφελήσει την ομάδα του σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά σίγουρα θα την ζημιώσει σε βάθος χρόνου. Επανέφερε πέρσι τον προπονητή που υπέγραψε τις ανόδους της ομάδας από τις μικρότερες κατηγορίες και δημιούργησε ένα ρόστερ με ισχυρό ελληνικό κορμό, συνειδητοποιώντας ότι η ποιότητα και το βάθος λύσεων είναι το ίδιο σημαντικοί παράγοντες με την ισορροπία και το κλίμα στα αποδυτήρια. Αποτέλεσμα;

 Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες σε συνοχή και ομοιογένεια ήταν όση και η απόσταση μεταξύ τους σε αλλαγές παικτών και γενικότερα σε διορθωτικές κινήσεις τα τελευταία δύο χρόνια.

-Μένοντας μακριά από την «λογική του τζογαδόρου», η ομάδα της Πάτρας απέκτησε ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα. Αξιολόγησε με μεγαλύτερη ακρίβεια το υλικό που διέθετε κι εν συνεχεία προχώρησε σε συγκεκριμένες τροποποιήσεις, με μικρότερο ρίσκο, άρα αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας. Πως αποτυπώθηκε πρακτικά αυτό; Παρότι η φετινή δαπάνη της ΑΕΚ ήταν υψηλότερη, οι αστοχίες ήταν οφθαλμοφανείς. Η ομάδα υπέφερε όλη τη σεζόν στην θέση του πόιντ γκαρντ, ενώ παράλληλα είχε τεράστιο πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ.

Ως αποτέλεσμα αυτών, είδαμε την ΑΕΚ να αποσυντονίζεται έπειτα από τον αποκλεισμό στο BCL από την Μπάμπεργκ και παρότι είχε τα χρονικά περιθώρια, να αποτυγχάνει να σταθεί ξανά στα πόδια της. Από την άλλη πλευρά, ο Προμηθέας ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των ημιτελικών με έναν τρόπο επώδυνο (τέσσερα τρανταχτά λάθη στο τελευταίο λεπτό), που θα μπορούσε να αποδειχτεί καταδικαστικός. Λίγα 24ωρα αργότερα, οι παίκτες του Μάκη Γιατρά όχι απλώς είχαν αφήσει πίσω τους το πάθημα στο ΟΑΚΑ, αλλά εμφανίστηκαν στο παρκέ πιο συγκεντρωμένοι και πιο αποφασισμένοι από ποτέ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.