Νόλε ο λύκος…

Είναι ο τελικός που όλοι θα θυμούνται για το χαμένο match point του Ρότζερ Φέντερερ, απέναντι στον ατρόμητο Νόβακ Τζόκοβιτς. Τον πρωταθλητή όμως δεν αναδεικνύουν ο αριθμοί, αλλά τα ένστικτα!
Δημοσίευση: 15/07/2019 - 03:06
Τα τελευταία 71 χρόνια δεν υπήρχε νικητής στον τελικό του Γουίμπλεντον έχοντας σώσει match point. Από φέτος υπάρχει, καθώς αυτό που παρουσίασε ο Νόβακ Τζόκοβιτς κόντρα στο Ρότζερ Φέντερερ ξεπερνά ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα! 

— Wimbledon (@Wimbledon) July 14, 2019
Ο Σέρβος έμοιαζε στο Centre Court με ρομπότ, με μηχανή… δε διέκρινες συναισθήματα, παρά μόνο ψυχρούς υπολογισμούς. Τόσο καλά τα διαχειρίστηκε κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου τελικού στην ιστορία του Γουίμπλεντον. Στα σημεία δε που χρειάστηκε να υπερασπιστεί το «τομάρι» του, θύμιζε λύκο!


Δε θα το ξεχάσει ποτέ
Ο Πελέ έχει πει ότι πολλοί δε θυμούνται πόσα γκολ σημείωσε στην καριέρα του, αλλά όλοι θυμούνται εκείνο που έχασε στην «απόκρουση του αιώνα» από τον αείμνηστο Γκόρντον Μπανκς. 

Το match point που έχασε ο Φέντερερ σε αυτό τον τελικό, είναι εκείνο που δε θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή του. Πολλώ δε μάλλον αν ο Ναδάλ ή ο Τζόκοβιτς φτάσουν στα 21 Γκραν Σλαμ που δεν έφτασε ο ίδιος την 14η Ιουλίου 2019… Ακόμη κι αν τα φτάσει σε κάποιο από εκείνα στα οποία θα συμμετάσχει μέχρι το τέλος της καριέρας του, αυτό που του «άρπαξε» σαν λύκος ο Τζόκοβιτς στο Λονδίνο θα τον βασανίζει…!


Κάτι τέτοιες ιστορίες δίνουν το επιχείρημα στους Σέρβους να υποστηρίζουν ότι αυτοί κατάγονται από το λύκο κι όχι από τον πίθηκο…