Νόλε ο λύκος…

Είναι ο τελικός που όλοι θα θυμούνται για το χαμένο match point του Ρότζερ Φέντερερ, απέναντι στον ατρόμητο Νόβακ Τζόκοβιτς. Τον πρωταθλητή όμως δεν αναδεικνύουν ο αριθμοί, αλλά τα ένστικτα!

Τα τελευταία 71 χρόνια δεν υπήρχε νικητής στον τελικό του Γουίμπλεντον έχοντας σώσει match point. Από φέτος υπάρχει, καθώς αυτό που παρουσίασε ο Νόβακ Τζόκοβιτς κόντρα στο Ρότζερ Φέντερερ ξεπερνά ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα! 



Ο Σέρβος έμοιαζε στο Centre Court με ρομπότ, με μηχανή… δε διέκρινες συναισθήματα, παρά μόνο ψυχρούς υπολογισμούς. Τόσο καλά τα διαχειρίστηκε κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου τελικού στην ιστορία του Γουίμπλεντον. Στα σημεία δε που χρειάστηκε να υπερασπιστεί το «τομάρι» του, θύμιζε λύκο!



4 ώρες και 57 λεπτά αδυσώπητης μάχης τα οποία δεν κατάφεραν να λυγίσουν το Νόλε… δε λύγισε ούτε στο διπλό match point που είχε ο οκτάκις θριαμβευτής στο SW19 Ρότζερ Φέντερερ αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για τον απόλυτο μονομάχο στην αρένα του τένις. 

Από την αρχή του ματς είχες την αίσθηση ότι δεν έπαιζε εκείνος το καλύτερο τένις στο κορτ. Όσο προχωρούσε όμως η αναμέτρηση αντιλαμβανόσουν ότι είχε νεύρα από ατσάλι, δεν έκανε λάθος στους κρίσιμους πόντους, είχε την καρδιά να «επιτεθεί» στα δύο match point που απείλησαν να τον θέσουν νοκ άουτ. 

Ήταν ο Φέντερερ εκείνος που έδινε το ρυθμό στο ματς, εκείνος που εξαπέλυσε 94 winners απέναντι στους 54 του Νόλε, εκείνος που κέρδισε συνολικά 218 πόντους, 14 περισσότερους από το Σέρβο. Ο Τζόκοβιτς απέναντι σε όλα αυτά αντιπαράθεσε την πνευματική του σκληράδα και τη θέληση του να μην ηττηθεί. 

Αν προσπαθήσεις να ερμηνεύσεις μέσα από τους αριθμούς ό,τι συνέβη θα οδηγηθείς σε αδιέξοδο. Γιατί θα αφήσεις εκτός αυτά που κράτησαν «ζωντανό» τον Τζόκοβιτς στο ματς. Ήταν αυτά όμως που έκαναν πάλι τη διαφορά… 



Ήταν αυτά που οδήγησαν το forehand του Τζόκοβιτς σε εκείνο το απίθανο passing shot όταν ο Φέντερερ ανέβηκε στο φιλέ με match point για να κατεβάσει την κουρτίνα και να βυθίσει τον Τζόκοβιτς στο σκοτάδι. 

Ο Ελβετός νίκησε το Σέρβο στους αριθμούς αλλά ο Σέρβος τον νίκησε στα ένστικτα. Αυτά δεν μετριούνται από τη στατιστική, αλλά αναδεικνύουν το θριαμβευτή. 



Δε θα το ξεχάσει ποτέ
Ο Πελέ έχει πει ότι πολλοί δε θυμούνται πόσα γκολ σημείωσε στην καριέρα του, αλλά όλοι θυμούνται εκείνο που έχασε στην «απόκρουση του αιώνα» από τον αείμνηστο Γκόρντον Μπανκς. 

Το match point που έχασε ο Φέντερερ σε αυτό τον τελικό, είναι εκείνο που δε θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή του. Πολλώ δε μάλλον αν ο Ναδάλ ή ο Τζόκοβιτς φτάσουν στα 21 Γκραν Σλαμ που δεν έφτασε ο ίδιος την 14η Ιουλίου 2019… Ακόμη κι αν τα φτάσει σε κάποιο από εκείνα στα οποία θα συμμετάσχει μέχρι το τέλος της καριέρας του, αυτό που του «άρπαξε» σαν λύκος ο Τζόκοβιτς στο Λονδίνο θα τον βασανίζει…!



Κάτι τέτοιες ιστορίες δίνουν το επιχείρημα στους Σέρβους να υποστηρίζουν ότι αυτοί κατάγονται από το λύκο κι όχι από τον πίθηκο… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.