“Λαβωμένος” στο ντέρμπι …πεντάδας

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για τις δυσκολίες που περιμένουν τον Παναθηναϊκό στις αγωνιστικές που απομένουν.

Η θετική εμφάνιση στο “Γ. Καραϊσκάκης” και η ισοπαλία απέναντι στον “αιώνιο” αντίπαλο, διατήρησαν το δείκτη ψυχολογίας στο “στρατόπεδο” του Παναθηναϊκού σε καλά επίπεδα. 

Ο κόσμος του Τριφυλλιού χαμογέλασε μετά από αρκετό καιρό, είδε την ομάδα του να αγωνίζεται με πάθος σε ένα σημαντικό παιχνίδι και ετοιμάζεται να “ανταμείψει” τους Πράσινους για την μεγάλη τους προσπάθεια με μαζική παρουσία στη Λεωφόρο το βράδυ του Σαββάτου. 

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν (ξανά)“ζεσταθεί” με την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, καθώς βλέπουν τον προπονητή και τους παίκτες να αφήνουν στην άκρη τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και να παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις. 

Πλέον έχει απομείνει ένας στόχος στη σεζόν. Η πέμπτη θέση, η οποία – υπό προϋποθέσεις – μπορεί να δώσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο Παναθηναϊκός – αν δεν υπάρξει συγκλονιστική ανατροπή στα δεδομένα – θα εκτίσει την ποινή μονοετούς αποκλεισμού (με τριετή διάρκεια) από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στοχεύει στην πέμπτη θέση, προκειμένου να “σβήσει” όσον το δυνατόν πιο γρήγορα αυτή την ντροπιαστική, για το μέγεθος και την ιστορία του συλλόγου, ποινή. 

Πριν από λίγο καιρό θα έμοιαζε μάλλον ανέφικτος ο στόχος πεντάδας, ωστόσο η ανοδική πορεία του Παναθηναϊκού και τα θετικά αποτελέσματα στα τελευταία παιχνίδια, έχουν βάλει το Τριφύλλι ξανά στο …παιχνίδι. 

Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι “καυτό”, καθώς ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει μέχρι το τέλος της σεζόν όλες τις ομάδες που βρίσκονται στα ψηλά “πατώματα” του βαθμολογικού πίνακα και “μάχονται” είτε για τον τίτλο, είτε για τις ευρωπαϊκές θέσεις. 

Ο πρώτος από τους έξι “σταθμούς” αυτής της δύσκολης διαδρομής είναι στο “Απόστολος Νικολαΐδης” κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και -σε θεωρητικό επίπεδο- ο Παναθηναϊκός θα ήταν το φαβορί του συγκεκριμένου αγώνα, αν δεν είχε να αντιμετωπίσει τόσα πολλά αγωνιστικά προβλήματα. 

Αρχικά θα απουσιάσουν οι Οδυσσέας Βλαχοδήμος και Εργκιούς Κάτε, καθώς οι δύο ποδοσφαιριστές θα εκτίσουν ποινή καρτών στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Στη λίστα των απόντων μπαίνει και το όνομα του Βαγγέλη Οικονόμου, ο οποίος δέχθηκε κόκκινη κάρτα στο “Γ. Καραϊσκάκης”, ο Άλτμαν χάνει το υπόλοιπο της σεζόν μετά το σοβαρό του τραυματισμό στο ντέρμπι “αιωνίων” και ο Μολίνς ακόμα ταλαιπωρείται από το πρόβλημα στους κοιλιακούς. Παράλληλα ο Λουτσιάνο χρειάζεται χρόνο για να βρεθεί στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης και να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του, ενώ ο Μυστακίδης δεν είναι ακόμα στο 100% και ίσως χρειαστεί άλλη μια εβδομάδα προπονήσεων. Μέσα σε όλα, υπήρξε και τραυματισμός του Κουρμπέλη, αν και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού εκτιμούν πως ο αρχηγός των Πράσινων θα είναι έτοιμος για το ματς με τον Αστέρα. 

Σε αυτό το κρίσιμο σημείο, φαίνεται ξεκάθαρα πόσο “μικρό” και γεμάτο ελλείψεις είναι το ρόστερ του Παναθηναϊκού μετά τη …μαζική χειμερινή αποχώρηση, οι επιλογές για την ενδεκάδα είναι μετρημένες, ενώ ο Ουζουνίδης με το …ζόρι και την προσθήκη παικτών της Κ20 θα βγάλει 18αδα για το παιχνίδι με τους Αρκάδες, το οποίο είναι το πρώτο …ντέρμπι πεντάδας για το Τριφύλλι. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.