Άλλοι θα μάχονταν για τον υποβιβασμό

Ο Γιώργος Βασιλείου γράφει για τον φετινό "άθλο" του Πανιωνίου, τα αγωνιστικά προβλήματα του οποίου εάν είχαν άλλες ομάδες θα ΄χάχονταν για την αποφυγή του υποβιβασμού και όχι για έξοδο στην Ευρώπη.

To πρώτο φετινό 0-0 στη Νέα Σμύρνη και πρώτο μετά τον Ιανουάριο του 2016 με τον Αστέρα Τρίπολης φέρνει τον Πανιώνιο σε δυσχερέστερη θέση στη “μάχη” για την 5η θέση που λογικά οδηγεί στα προκριματικά του Europa League. 

Σίγουρα το έργο της ομάδας του Μιχάλη Γρηγορίου δεν είναι εύκολο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ακατόρθωτο. Αν ο Πανιώνιος κερδίσει τα ματς με Παναθηναϊκό και Λιβαδειά στη Νέα Σμύρνη και τον Πλατανιά στα Περιβόλια τότε η 5η θέση είναι δική του. 

Σε ότι έχει να κάνει με το ματς κόντρα στην Ξάνθη, οι “κυανέρυθροι” στα πρώτα 20-25 λεπτά έδειξαν ότι ήθελαν να πάρουν τη νίκη και να προσπεράσουν στη βαθμολογία την ομάδα του Ράσταβατς. Η πίεση δεν απέδωσε και ούτε απέφερε το πολυπόθητο γκολ. 

Η Ξάνθη είχε την πολυτέλεια να παίζει για δύο αποτελέσματα, ενώ παράλληλα οι πολύ πιο έμπειροι παίκτες της ήξεραν πως να απορροφήσουν την πίεση και να ισορροπήσουν την κατάσταση για να φύγουν σχετικά εύκολα με το 0-0. 

“Έχουμε κάνει έναν άθλο” είπε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Γρηγορίου και νομίζω πως ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν θα συμφωνήσουν μαζί του. Κοιτάζοντας χθες τον πάγκο του Πανιωνίου οι λύσεις, εάν ήθελε ο 44χρονος τεχνικός ν’ αλλάξει πράγματα σε περίπτωση που του στράβωνε το ματς, δεν ήταν απλά περιορισμένες, αλλά σχεδόν μηδαμινές. 

Μέχρι και ο Μάκης Βουκελάτος που θα μπορούσε να δώσει ενέργεια και το απρόβλεπτο με μια κίνησή του υπέστη διάστρεμμα στο ημίχρονο και έμεινε εκτός πλάνων. Μπραχίμι και Νίλσεν ήταν εκτός αποστολής για τους γνωστούς λόγους, οπότε οι επιλογές των Μακρύλου, Οικονομίδη και Γεσίλ ήταν μονόδρομος. Πινιώτης, Νόβακ και Μπαντής ήταν οι υπόλοιποι που βρίσκονταν στον πάγκο. 

Πως μπορείς να ζητήσεις ευθύνες από έναν προπονητή που οι διαθέσιμες επιλογές για ν’ αλλάξει την εικόνα είναι ελάχιστες; Για μένα πολύ απλά δεν μπορείς. Ρεαλιστές να είμαστε.

Η προσπάθεια για την κατάληψη της 5ης θέσης θα γίνει μέχρι το τέλος, ασχέτως αν ο Πανιώνιος πετύχει τον στόχο του ή όχι η σεζόν είναι πετυχημένη. 

Θυμίζω ότι Μασούντ, Οικονόμου, Χατζισαφί που ήταν βασικοί έφυγαν για διαφορετικούς λόγους, οι τραυματισμοί δεν άφησαν την ομάδα να βρει ρυθμό, οι νέοι παίκτες που ήρθαν για να βοηθήσουν, Μπραχίμι και Νίλσεν, δεν πρόσφεραν απολύτως τίποτα, οι Νόβακ και Τασουλής που θα μπορούσαν να είναι επιπλέον λύσεις για την άμυνα ήρθαν τραυματίες. 

Και που βρίσκεται ακόμα και τέσσερις στροφές μέσα στο “κόλπο” για την 5η θέση είναι σπουδαίο επίτευγμα. Άλλες ομάδες με τόσα προβλήματα θα μάχονταν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ο Πανιώνιος όμως όχι. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.