Το φάντασμα της Καλλονής

Ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος γράφει στο προσωικό του blog για την αγνώριστη Καλλονή στο φινάλε της συμμετοχής της στη Superleague.
Δημοσίευση: 21/03/2016 - 18:25
Ένα φάντασμα αιωρείται τις τελευταίες αγωνιστικές πάνω απ’ τη Superleague και δεν είναι άλλο απ’ αυτό της Καλλονής. Η ομάδα της Μυτιλήνης έχει αποδεχτεί ψυχολογικά τον υποβιβασμό και η μαθηματική του επιβεβαίωση μετά την ήττα απ’ τον ΠΑΟΚ με 3-0 δεν έφερε κάποια τρομερή αλλαγή μεταξύ των παικτών.

 Οι πολλές αλλαγές στο ρόστερ στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά και κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, έχει μετατρέψει την πάλαι ποτέ δεμένη παρέα της Μυτιλήνης σε ένα κλαμπ μισθοφόρων, που ξεκάθαρα αγωνίζονται για τον εαυτό τους και για την επόμενη ημέρα της καριέρας τους. Αυτό προφανώς δεν λειτουργεί υπέρ του συλλόγου και της αξιοπρεπούς ολοκλήρωσης του βραχνά, όπως εξελίχθηκαν οι τελευταίες αγωνιστικές της Superleague. Οι παίκτες μοιάζουν να αγωνίζονται, ενώ βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία με τους μάνατζερ τους με σκοπό να δρομολογήσουν το ποδοσφαιρικό μέλλον τους. 

Η συνέχεια με ΑΕΚ, Ατρόμητο και Ολυμπιακό μπορεί να αποδειχθεί πολύ οδυνειρή για την Καλλονή και να κλείσει την τελευταία σελίδα του παραμυθιού της συμμετοχής της στην κορυφαία κατηγορία, με πολύ διαφορετικό τρόπο σε σχέση με το προοίμιο του! Η διοίκηση μοιάζει να είναι απούσα απ’ τη διαχείριση της αποτυχίας και εκτίθεται συνεχώς, καθώς προπονητής και παίκτες εκφράζουν δημόσια, μέσω μικροφώνων και καμερών την άγνοια τους περί της επόμενης ημέρας -αν υπάρξει- του συλλόγου. 

Η Καλλονή ξεκίνησε με μεγάλα όνειρα το ταξίδι της στα πελάγη της Superleague και το ολοκληρώνει άδοξα με τους περισσότερους «ναύτες» να έχουν ήδη πηδήξει απ’ το καράβι, την ώρα που αναζητείται ο καπετάνιος. Πέρα από έναν μικρό (πλεόν) κορμό παικτών, λίγοι πικραίνονται πραγματικά για την τύχη της ομάδας και αυτή η κατάσταση είναι προφανής απ’ τις δηλώσεις μετά το τέλος της καταδικαστικής αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ από Ραφαήλ Γιουκαρή και Τάκη Σπυρόπουλο. http://www.novasports.gr/web-tv/on-demand-player/video/32663/diloseis-gioukari-spuropoulou/#.VvADGemyU8s