Από Τσίπρα η λύση για το Grexit

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την αλλαγή στη στάση του Ολυμπιακού στο διαφαινόμενο Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου και το αδιέξοδο που παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η αλλαγή στάσης του Ολυμπιακού στο διαφαινόμενο Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου (όπως αυτή εκφράστηκε με τη δημόσια δήλωση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Σάββα Θεοδωρίδη) φαίνεται να διαφοροποιεί τις ισορροπίες στην υπόθεση που ταλανίζει το χώρο το τελευταίο διάστημα.

Και τούτο γιατί είναι η ομάδα που αναμένεται να πληγεί οικονομικά περισσότερο από κάθε άλλη από ένα Grexit, λόγω της ενδεχόμενης συμμετοχής της στους ομίλους του Champions League. Κι όμως, μοιάζει έτοιμη να γράψει στο… χιόνι τα 20 ή 25 εκ ευρώ που συνήθως βάζει στο ταμείο της.

Και γράφω για «αλλαγή στάσης» γιατί ο Ολυμπιακός ήταν ο πρώτος που είχε δηλώσει ότι πρέπει να αποφευχθεί ο αποκλεισμός της ΕΠΟ από την Ευρώπη και μετά ακολούθησαν κι οι άλλες μεγάλες ομάδες.

Η αλλαγή πλεύσης του Ολυμπιακού δημοσιοποιήθηκε μετά την επαφή του με υψηλά ιστάμενο κυβερνητικό αξιωματούχο, αφού μέχρι τώρα δεν έχει διαψευσθεί το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Goal News” για ραντεβού του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Μαξίμου είτε με τον Αλέξη Τσίπρα, είτε με το Νίκο Παππά.

Ραντεβού που έγινε και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, την περασμένη Παρασκευή, αλλά χωρίς οι δύο παράγοντες να συναντηθούν μεταξύ τους.

Ωστόσο, ενώ οι άλλες 3 μεγάλες ομάδες θέτουν ως προϋπόθεση και τις αλλαγές στην ΕΠΟ, ο Ολυμπιακός αποφεύγει να πάρει σαφή θέση γι αυτές μιλώντας γενικότερα για την εξυγίανση «προς κάθε κατεύθυνση», αφήνοντας υπονοούμενα ότι υπάρχει πεδίο δράσης για κάθαρση και πέρα από την ομοσπονδία.

Αν αυτή ήταν και η στάση που τήρησε ενώπιον των Τσίπρα ή Παππά, τότε θεωρώ πως η λύση στο «γόρδιο δεσμό» για το εκτός συνόρων μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου θα ληφθεί απ΄ ευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου.

Γιατί; Μα γιατί τόσες μέρες δεν έχει αλλάξει το παραμικρό στη στάση αθλητικής ηγεσίας και ΕΠΟ.  

Ο Σταύρος Κοντονής δηλώνει 15 φορές την ημέρα ότι δεν κάνει πίσω. Η ΕΠΟ δηλώνει άλλες τόσες ότι ο Κοντονής πήρε την απόφαση να ματαιώσει το κύπελλο, άρα αυτός πρέπει να πάρει και τις πρωτοβουλίες για να συνεχιστεί η διοργάνωση.

Ο υφυπουργός ζητάει τις παραιτήσεις ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ έχουν διωχθεί κι η ΕΠΟ απαντά ότι «η παραίτηση δηλώνει ενοχή». Άκρη δηλαδή, δεν βγαίνει από τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Επιπλέον ο Σταύρος Κοντονής δείχνει να εστιάζει μόνο στους 4 μεγάλους και να αγνοεί επιδεικτικά τους 11 μικρομεσαίους, που συγκεντρώθηκαν μόνοι τους, έδειξαν συναινετική στάση και έκαναν προτάσεις που μπορούν να βοηθήσουν προς την εξυγίανση του αθλήματος.

Αυτό όμως που ίσως έδωσε ένα επιπλέον έναυσμα για την… άνωθεν παρέμβαση ήταν και οι εκλογές στην ΕΠΣ Ζακύνθου, οι οποίες συνοδεύτηκαν με κάποια γεγονότα που δεν άρεσαν στην κυβέρνηση.

Μια κυβέρνηση που θέλει να κλείσει σύντομα τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, λαμβάνοντας σκληρά μέτρα για τους πολίτες, δεν επιθυμεί να εμφανιστεί ηττημένη στο χώρο του ποδοσφαίρου από τη FIFA.

Κι επειδή τους έβλεπε όλους να περιμένουν απλά το… μοιραίο, χωρίς σοβαρή διάθεση για ορθολογική συζήτηση σχετικά με τις τραγικές συνέπειες ενός Grexit, αποφάσισε να κάνει την κίνησή της.

Με πιο τρόπο ακριβώς θα δοθεί η λύση δεν γνωρίζω. Νομίζω όμως ότι θα το μάθουμε λίαν συντόμως και πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο της παγκόσμιας ομοσπονδίας την ερχόμενη Παρασκευή. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.