Η Αταλάντα είναι… ποδόσφαιρο

Ομάδα που απολαμβάνει κάθε ουδέτερος παρατηρητής. Με έμφαση στο επιθετικό ποδόσφαιρο και άριστο τακτικό πλάνο. Το Μπέργκαμο καμαρώνει για την θεαματική του Αταλάντα.

Η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι έχει πρωτιές που αποδεικνύουν όχι μόνο ότι δίκαια βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία, αλλά πως έχει δημιουργήσει το δικό της ποδοσφαιρικό μοντέλο που έχει προοπτική σταθερότητας σε υψηλότατο αγωνιστικό επίπεδο εντός και εκτός συνόρων.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Το πιο έντονο χαρακτηριστικό της Αταλάντα είναι η διάθεση να επιτεθεί. Να δημιουργήσει-εκτελέσει και να σκοράρει. Αυτό κάνει από πέρυσι. Αυτό κάνει έχοντας ίδιο κορμό και εφέτος. Με παίκτες που μέχρι πρότινος δεν ήξεραν πολλοί, αλλά που πλέον και με τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ γνωρίζουν όλοι.

Στις πρώτες 7 αγωνιστικές του πρωταθλήματος Ιταλίας, η Αταλάντα είναι στην 3η θέση διαθέτοντας την καλύτερη επίθεση με τα 18 τέρματα που έχει σημειώσει. Με μέσο όρο 2,5 γκολ ανά παιχνίδι, κάνει τη φιλοσοφία της πράξη στο Καμπιονάτο. 

Την πρωτιά στα γκολ συνοδεύει και αυτή στις τελικές προσπάθειες αφού με 110 έχει κάνει τις περισσότερες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Μέσος όρος σχεδόν 16 ανά παιχνίδι! 
Υψηλά ποσοστά έχει και σε ασίστ, αφού βρίσκεται 2η σε επίπεδο δημιουργίας στην Serie A με 11 τελικές πάσες τη στιγμή που η πρώτη σε αυτό τον τομέα Λάτσιο έχει μία παραπάνω.

Όταν κρατάς τη μπάλα και δημιουργείς με τον σωστό τρόπο, με σχέδιο και σωστή τακτικά προσέγγιση, μειώνεις και τους κινδύνους. Το γεγονός ότι είναι η προ-τελευταία ομάδα σε επεμβάσεις (λιγότερες έχει μόνο ο γκολκίπερ της Νάπολι), αποτελεί απόδειξη πως με την επιθετική της φιλοσοφία δεν… θυσιάζει την άμυνα.

ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ

Η τρέχουσα σεζόν είναι πρωτόγνωρη για την Αταλάντα. Τόσο γιατί μετά την περυσινή της πορεία άπαντες οι αντίπαλοι είναι υποψιασμένοι, όσο και γιατί είναι υποχρεωμένη (και της συμβαίνει για πρώτη φορά) να ανταπεξέλθει ταυτόχρονα σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.