Ο Μάρκο την γιγαντώνει

H AEK που βγάζει χαρακτήρα και που πείθει, η συσπείρωση του κόσμου, ο ενθουσιασμός των παικτών, ο ηγέτης Μάρκο Λιβάια. Η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να γιγαντωθεί ξανά.

Η τρίτη συνεχόμενηνίκη της ΑΕΚ έχει σκορπίσει τεράστιο ενθουσιασμό στις τάξεις της ομάδας. Εντός και εκτός αποδυτηρίων. Σε παίκτες και κόσμο. Η αλήθεια είναι πως το Αγρίνιο ανέκαθεν δυσκόλευε την Ένωση. Εκτός της χρονιάς που κατέκτησε το πρωτάθλημα έχοντας επικρατήσει 4-1. 

Στον αγώνα του Σαββάτου, η ομάδα του Κωστένογλου έδειξε από το πρώτο λεπτό πως αυτό που την ενδιέφερε ήταν η νίκη. Και είχε τον τρόπο να την πάρει. Έστω και αν χρειάστηκε 69 λεπτά για να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ.  Οι “κιτρινόμαυροι” έβγαζαν αποφασιστικότητα μέσα στο γήπεδο. Έδειξαν χαρακτήρα. Δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για γκολ και το τελικό 0-1 τους αδικεί. Κάλλιστα το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο και να μιλάμε για πάρτι της Ένωσης στο Αγρίνιο. Δεν έχει καμία σημασία. Οι τρεις βαθμοί κατακτήθηκαν. Όμως δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι πολλά περισσότερα. Είναι ότι οι παίκτες έχουν γίνει μια γροθιά. Είναι η συσπείρωση του κόσμου. Είναι η τρέλα του Λιβάια. Του ηγέτη αυτής της ομάδας που δείχνει ασταμάτητος. 

Έτσι όπως το πάει ο Μάρκο Λιβάια σε λίγο καιρό δεν θα χουμε λέξεις για να χαρακτηρίσουμε τα επιτεύγματά του με την ΑΕΚ. Ένα ακόμα παιχνίδι που ο Κροάτης επιθετικός έκανε ότι μπορούσε για να οδηγήσει την Ένωση στη νίκη. Μπορεί να χρειάστηκε αρκετές προσπάθειες, μπορεί να έχασε αρκετές ευκαιρίες, όμως ουδέποτε κρύφτηκε. Το αντίθετο. Ήταν πάντα εκεί για να πάρει μπάλα και να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ. Το γκολ που θα έκρινε την αναμέτρηση. Ο αγαπημένος της “κιτρινόμαυρης” εξέδρας έχει γίνει υπεραπαραίτητος, είναι το πρώτο βιολί της ομάδας. Είναι απελευθερωμένος και αυτό τον κάνει να βγάζει στο γήπεδο όλη την ποιότητα που έχει. Για να βγει κερδισμένος και ο ίδιος και οι συμπαίκτες του τους οποίους παρασύρει και κατ’ επέκταση και η ίδια η ομάδα. Όλοι κερδισμένοι και αγαπημένοι λοιπόν. 

Εννοείται πως δεν είναι μόνος του ο Λιβάια. Ο Μάνταλος ήταν εξαιρετικός. Με τον Κροάτη έβγαλαν πολλές ωραίες συνεργασίες. Είναι ο Βράνιες που καθαρίζει κάθε φάση στην άμυνα έχοντας στο πλευρό του τον Τσιγκρίνσκι για να τον κουμαντάρει όταν πάει να ξεφύγει. Ακόμα και ο… νέος, ο Παουλίνιο δείχνει να μπαίνει σιγά σιγά στο κλίμα της ομάδας. Όλοι οι παίκτες αυτή τη στιγμή απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο, διασκεδάζουν, παίζουν ο ένας για τον άλλον. Και αυτό δυναμώνει ακόμα περισσότερο την ομάδα. 

Κλείνοντας με τους διθυράμβους θα πρέπει να τονιστεί πως απλά ήταν μια νίκη στο Αγρίνιο και μόνο. Μια νίκη που έφερε τρεις βαθμούς. Όπως σωστά είπε ο Κωστένογλου στις νίκες πρέπει να παραμείνουν ταπεινοί. Τα χαστούκια δεν είναι δύσκολο να έρθουν από τη μια στιγμή στην άλλη και να χυθεί η καρδάρα με το γάλα. 

Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή έχει μια σημαντική ευκαιρία να νιώσει ότι γιγαντώνεται ακόμα περισσότερο. Παίζοντας κόντρα στον πρωταθλητή ΠΑΟΚστο ΟΑΚΑ. Κερδίζει και… ξεφεύγει. Αφήνει τα προβλήματα και τους πονοκεφάλους στους υπόλοιπους. Και με την αυτοπεποίθηση και τη συσπείρωση που θα χει γίνει ακόμα πιο ισχυρή άντε να την σταματήσεις.

Για την ώρα οφείλουν οι “κιτρινόμαυροι” να προσγειωθούν και να μην επηρεαστούν από τα αποθεωτικά μηνύματα που λαμβάνουν. Γιατί το πρωτάθλημα τώρα άρχισε. Και έχει πολύ δρόμο ακόμα μέχρι το φινάλε του. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.