Ο Παναθηναϊκός αλλάζει… ρότα μόνο στους στόχους του

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για το αγωνιστικό πλάνο των Δώνη και Νταμπίζα και την - πιο ομαλή - αξιοποίηση των νεαρών παικτών του συλλόγου.

Η ποδοσφαιρική φιλοσοφία του Παναθηναϊκού δεν αλλάζει από τη μια χρονιά στην άλλη και το πλάνο αξιοποίησης των νεαρών παικτών παραμένει προτεραιότητα για τους ανθρώπους του Τριφυλλιού. 

Οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν στο σύλλογο, οδήγησαν τους Πράσινους στην – εν μέρει – αναγκαστική απόφαση της… μαζικής προαγωγής των νεαρών ποδοσφαιριστών στην πρώτη ομάδα. Αρκετοί δεν ήταν καν έτοιμοι για να μπουν σε αυτή τη διαδικασία, ωστόσο προσπάθησαν να… κολυμπήσουν σε μια φουρτουνιασμένη “θάλασσα”. Κάποιοι τα κατάφεραν, άλλοι πάλι όχι και μέσα στο καλοκαίρι έγινε ένα γερό “ξεσκαρτάρισμα”, προκειμένου να μείνουν όσοι αξίζουν και μπορούν σε ένα ιστορικό σύλλογο που… αλλάζει ρότα και στοχεύει πιο ψηλά. 

Το φυσιολογικό δεν είναι αυτό που έγινε πέρυσι στο Τριφύλλι, αλλά αυτό που γίνεται φέτος. Και αυτό γιατί είναι τεράστιο ρίσκο να ρίξεις στη… φωτιά ένα νεαρό ποδοσφαιριστή, όσο ταλαντούχος και αν είναι, δίχως να έχει την απαραίτητη βοήθεια από εμπειρότερους συμπαίκτες. 

Οι Πράσινοι επέστρεψαν στην μεταγραφική… κανονικότητα, κινήθηκαν – και κινούνται – στην αγορά για ποδοσφαιριστές με ποιότητα και εμπειρία και σε καμία περίπτωση δεν βάζουν στην άκρη τα ταλέντα που υπάρχουν στην ομάδα. Απλά τώρα μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα αυτά τα παιδιά και να τα βάλουν πιο ομαλά στο “σκληρό” χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. 

Αυτοί που έκαναν πέρυσι τη διαφορά (Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Πούγγουρας, Μαυρομμάτης) θα έχουν και φέτος ρόλο στους Πράσινους, ενώ υπάρχουν ακόμα κάποιοι νεαροί παίκτες που είτε ήταν πέρυσι στην ομάδα (Βέργος, Καμπετσής, Θεοχάρης, Αποστολάκης, Κότσαρης) και περιμένουν την ευκαιρία τους, είτε πήραν φέτος… προαγωγή (Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος) και θα χρειαστεί να πείσουν τον προπονητή τους ότι αξίζουν μια θέση στα πλάνα του. Διαφορετική είναι η περίπτωση του ταλαντούχου Εμμανουηλίδη, ο οποίος θα παραχωρηθεί δανεικός για να “ψηθεί” ακόμα περισσότερα και να επιστρέψει… έτοιμος. 

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός δεν έχει πετάξει στον κάδο των αχρήστων το πλάνο του, δεν… αφελληνοποιείται και δεν είναι διατεθειμένοι οι Δώνης και Νταμπίζας να βγάλουν από το αγωνιστικό… κάδρο τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Πολύ απλά, φέτος ο συναγωνισμός μεγαλώνει, οι λύσεις είναι περισσότερες, το ρόστερ “γεμίζει” και όποιος αξίζει θα παίζει! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.