Ο… τρύγος του Καρντόσο και της ΑΕΚ

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για τις δύο δύσκολες δουλειές που έχει να κάνει σε σύντομο διάστημα ο Πορτογάλος τεχνικός της Ένωσης

Η κακή εικόνα της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο της ρεβάνς με την Κραϊόβα προκάλεσε εκνευρισμό, προβληματισμό και δεύτερες σκέψεις στις τάξεις της ομάδας. Και μάλιστα πριν καν τελειώσει ο αγώνας στο ΟΑΚΑ.

Και μπορεί ο οργανισμός της Ένωσης να έχει επενδύσει στο πλάνο του Μιγκέλ Καρντόσο για ένα άλλο ποδόσφαιρο, πιο επιθετικό, με πίεση ψηλά και κατοχή της μπάλας, αλλά…

Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται σημαντική πίστωση χρόνου και υπομονή. Στις ομάδες με στόχους όμως, μετράνε πρωτίστως τα αποτελέσματα και η εικόνα. 

Κι αν τα αποτελέσματα έρχονται, η εικόνα μπορεί και να… περιμένει λίγο! 

Το ζήτημα είναι τι χρόνος μπορεί να δοθεί στο πλάνο που από κοινού επέλεξαν οι Μελισσανίδης, Λυμπερόπουλος και Καρντόσο, αν αυτό δεν συνοδεύεται κι από κάποια θετικά αποτελέσματα.

Κι έτσι στην εξίσωση για την ΑΕΚ μπαίνουν αμέσως-αμέσως τα επερχόμενα ματς με την Τραμπζονσπόρ στην Ευρώπη, την Ξάνθη και τον Αστέρα στην Ελλάδα. 

Διότι έχοντας εικόνα από τα τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού, τα δύο του ΠΑΟΚ και τα τέσσερα του Άρη, σε σύγκριση με τα δύο της ΑΕΚ, ο προβληματισμός στα Σπάτα είναι μάλλον δικαιολογημένος. 

Με την έως τώρα εικόνα λοιπόν, η ΑΕΚ μοιάζει μακριά από την δυνατότητα διεκδίκησης του τίτλου από τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, με τον Άρη να επιδιώκει να μπει σφήνα στην τετράδα και τον Παναθηναϊκό (των φιλικών αγώνων όμως) να μοιάζει καλύτερος από πέρυσι.

Αρχή της σεζόν, ναι. Νέος προπονητής και νέα φιλοσοφία, ναι. Νέες επιλογές προερχόμενες από τα θέλω του Καρντόσο, ναι. Υπομονή και πίστωση χρόνου, ναι. 

Με τι αντίκρισμα όμως; Σίγουρα όχι με αυτό του δείγματος με την Κραϊόβα. Ούτε με τις πολλές… μουρμούρες από τα αποδυτήρια, στα οποία υπάρχουν σήμερα οι Πορτογάλοι και οι… άλλοι! Δηλαδή, οι υπόλοιποι ξένοι και οι Έλληνες. 

Το κλίμα δεν είναι το καλύτερο δυνατό κι αυτό βγαίνει προς τα έξω. Κι η ευθύνη για το όποιο κλίμα στα ποδοσφαιρικά αποδυτήρια βαραίνει τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή. 

Η διαχείριση κάθε ζητήματος που προέκυψε ξεκάθαρα μετά τον αγώνα ρεβάνς με τους Ρουμάνους κι η αντιστροφή του κλίματος είναι δική τους δουλειά. 

Το να δείξεις κατανόηση και καλή πίστη στις προθέσεις του Καρντόσο και των συνεργατών του γίνεται.

Το να περιμένεις καλύτερες μέρες με… στραβό κλίμα στα αποδυτήρια (αν δεν ισιώσει άμεσα) είναι δύσκολο.

Σήμερα λοιπόν, ο Καρντόσο καλείται να πετύχει δύο πράγματα ταυτόχρονα και σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Να δουλέψει στο αγωνιστικό κομμάτι, βελτιώνοντας το παιχνίδι της ΑΕΚ και να αλλάξει την ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων.

Δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη για τον Πορτογάλο, που καλείται σχετικά γρήγορα να επιδείξει αντανακλαστικά ικανά να του δώσουν τον χρόνο που χρειάζεται κάθε νέος προπονητής σε οποιαδήποτε ομάδα. 

Γιατί όλοι ξέρουμε ότι «Ο Αύγουστος κι ο τρύγος δεν είναι κάθε μέρα». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.