Τα δύο κέρδη της ΑΕΚ

Οι τρεις βαθμοί ήτσν το σημαντικότερο επίτευγμα της ΑΕΚ, η οποία όμως μέτρησε επιπλέον δύο κέρδη από τον αγώνα με τη Λαμία.

H AEK το βράδυ της Κυριακής έκανε αυτό που πρέπει να κάνει σε τέτοιου είδους αγώνες. Να μπαίνει στο γήπεδο και να τους τελειώνει από το πρώτο ημίχρονο. Έτσι έκανε με τη Λαμία, έτσι πρέπει να κάνει και σε κάθε παιχνίδι που έχει μπροστά της. Δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους και το δεύτερο ημίχρονο απόκτησε τυπική διαδικασία. 

Οι παίκτες του Κωστένογλου κατέβασαν ταχύτητα, έκαναν διαχείριση και το βράδυ κύλησε ήρεμα και ευχάριστα. Με δεδομένο ότι επιθετικά η Λαμία ήταν ακίνδυνη και εκτός της τελικής του Καραμάνου από στατική φάση δεν έχει απειλήσει, θα σταθώ σε δύο πρόσωπα που περίμεναν την ευκαιρία τους και την αξιοποίησαν στο μέγιστο βαθμό.

Αναφέρομαι στους Χρήστο Αλμπάνη και Γιώργο Γιακουμάκη. Δύο νεαρά σε ηλικία παιδιά που δεν έχουν πάρει μέχρι τώρα τις ευκαιρίες που τους αναλογούν και όμως δεν έπαψαν στιγμή να δουλεύουν καθημερινά. 

Ο Αλμπάνης εξαργύρωσε την πολύ καλή εμφάνισή του στην Τρίπολη με την παρουσία του στο αρχικό σχήμα δίνοντας σημαντικές βοήθειες στην επίθεση της ΑΕΚ. Κινητικός και δραστήριος προσπαθούσε να ανοίξει χώρους στην άμυνα της Λαμίας, ενώ και στην φάση του γκολ έχει έρθει στον άξονα για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις στον Λιβάια να κάνει το παράλληλο γύρισμα για το αυτογκόλ του Πλιάτσικα. 

Κι αν ο Αλμπάνης λίγο πολύ περίμενε την παρουσία του στο αρχικό σχήμα, μόλις τη δεύτερη απ’ όταν ήρθε στην ΑΕΚ, ο παραγκωνισμένος Γιακουμάκης δεν μπορεί να πει το ίδιο. Όλη την εβδομάδα ο Κωστένογλου τον δοκίμαζε (και αυτόν) για την κορυφή της επίθεσης, αλλά πόσες δοκιμές στην προπόνηση είδε να μένουν εκεί και να μην μετουσιώνονται σε συμμετοχή στο αρχικό σχήμα; 

Όπως και να ‘χει, ο “Γιάκου” πήρε την ευκαιρία του και απέδειξε ότι την άξιζε. Πάλεψε, “μόχθησε”, κυνήγησε μπάλες και εκτός του πεδίου δράσης του, “έφαγε ξύλο” από τους αμυντικούς, μοίρασε παιχνίδι. Έκανε δουλειά που δεν αποτυπώνεται από τους… αριθμούς. Του έλειψε το γκολ, όμως πρόσφερε πολλά περισσότερα από το να έβρισκε δίχτυα. Το γκολ το θυσίασε στο βωμό του συνόλου. Και αυτό ίσως τον διατηρήσει στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ και στον αγώνα του Αγρινίου. Και ποιος ξέρει, μπορεί να έρθει εκεί το γκολ. Άλλωστε, ο κριτής που είναι ο Κωστένογλου μίλησε με κολακευτικά λόγια προς τους συνεργάτες του την ώρα του ματς για τη δουλειά του Γιακουμάκη. 

Με λίγα λόγια δύο παίκτες που επί εποχής Καρντόσο δεν έβλεπαν όχι ενδεκάδα, αλλά ούτε αποστολή πλέον βρίσκονται στις επιλογές του τεχνικού τιμ. Είναι τα δύο κέρδη της ΑΕΚ από το ματς με τη Λαμία. Εκτός των τριών βαθμών. 

Για τον Λιβάια δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι. Έκανε ξανά τη διαφορά, όμως σε ματς με πιο ποιοτικούς αντιπάλους λάθη που δεν φαίνονται σε τέτοια ματς μπορεί να κοστίσουν πχ με τον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΟΚ. Οπότε, χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή από τον Κροάτη. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.