Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει για τον ΠΑΟΚ που δίνει σήμερα το δικό του τελικό, ελπίζοντας να γράψει ένα θετικό επίλογο σε μια δύσκολη σεζόν, με το βλέμμα και στον αντίστοιχο αγώνα της Τρίτης...

Την περασμένη Πέμπτη, στην άδεια – για τελευταία φορά φέτος -Τούμπα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 (14′ και 25′ Αθανασιάδης) του – αποδεκατισμένου από απουσίες – Πανιωνίου και σε συνάρτηση με το έτερο αποτέλεσμα της αγωνιστικής, πέρασε μόνος του στην κορυφή της βαθμολογίας, μπαίνοντας στην τελική ευθεία της διοργάνωσης. Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, η πληθώρα αναγκαστικών αλλαγών στις τάξεις των «κυανέρυθρων», όπως και κάθε άλλης ομάδας, δε σημαίνει απαραίτητα … εύκολο έργο για κάθε αντίπαλο, αφού ο συνδυασμός της ισχυρής φιλοδοξίας κάποιου που δεν αγωνίζεται συχνά ή δεν είχε ευκαιρίες μαζί με πιθανό εφησυχασμό μπορεί ν’ αποδειχτεί, όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν, άκρως επιζήμιος. Απαντες εμφανίστηκαν σοβαροί, συγκεντρωμένοι κι αποφασιστικοί και με τον Αθανασιάδη να γράφει ιστορία «σπάζοντας» το φράγμα των 101 γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σ’ επίσημους αγώνες, ξεπέρασαν εύκολα έναν αγωνιστικό σκόπελο που θα μπορούσε να τους είχε φέρει σε δύσκολη θέση αν δεν πρόσεχαν κι εξίσου σημαντικό, δίχως απώλειες σε έμψυχο δυναμικό.
 
Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο Βλάνταν Ιβιτς κι οι ποδοσφαιριστές του, έχοντας μια δύσκολη και επώδυνη σεζόν ως τώρα (σ.σ. χωρίς ευθύνη του Σέρβου τεχνικού φυσικά), αντιμετώπισαν επιτυχώς τις αντιξοότητες που προέκυψαν με τους νέους τραυματισμούς, σημείωσαν τρεις νίκες και μια ισοπαλία, κάλυψαν το χαμένο βαθμολογικό έδαφος από το ντεζαβαντάζ με το οποίο ξεκίνησαν τη διαδικασία κι έφτασαν στον απόλυτο τελικό. Στην πιο μεγάλη ώρα, καθώς το βράδυ της Κυριακής, κόντρα στην Κυπελλούχο ΑΕΚ, η οποία έχει τα προβλήματά της αλλά διακατέχεται από ψυχολογία και αυτοπεποίθηση μπορούν ουσιαστικά να τελειώσουν τη χρονιά, αν επικρατήσουν κι ανάλογα με το τί θα έχει συμβεί νωρίτερα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Διαφορετικά, θα πρέπει να περιμένουν την τελευταία αγωνιστική, δυο ημέρες μετά, όταν και θα υποδεχτούν στην Τούμπα, με τον κόσμο να επιστρέφει στις κερκίδες, τον Παναθηναϊκό.
 
Αυτό όμως είναι μακριά ακόμη. Η ΑΕΚ κι ο αγώνας στο ΟΑΚΑ είναι στο προσκήνιο. Χωρίς τον τιμωρημένο Πέλκα και τους τραυματίες Κωνσταντινίδη, Μυστακίδη, Ζάιρο αλλά με τους Κάτσε – Χαρίση να επιστρέφουν, η σύγκρουση των δυο «δικεφάλων» θα δώσει στο νικητή καθαρό προβάδισμα για την πρώτη θέση. Τα σχέδια για τον ΠΑΟΚ δεν αλλάζουν. Στον αγώνα της περασμένης Πέμπτης, επιτεύχθηκε το … τερπνόν μετά του ωφελίμου. Από τη μια η απόλυτη βαθμολογική συγκομιδή κι από την άλλην οι υπεραπαραίτητες ανάσες σε επιβαρυμένους ποδοσφαιριστές όπως οι Κίτσιου – Τζαβέλλας, αλλά και Αθανασιάδης (σ.σ. αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Μπερμπάτοφ).
 
Τα σχέδια για την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ – σε γενικές γραμμές – δεν αλλάζουν. Ο σχηματισμός του 4-2-3-1, με την προώθηση του βραχύσωμου χαφ στη μεσοεπιθετική γραμμή γίνεται εύκολα κι απροβλημάτιστα 4-3-3 ή 4-1-4-1. Ο Γλύκος παραμένει κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από δεξιά προς τ’ αριστερά αναμένεται να ξεκινήσουν οι Κίτσιου, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Λέοβατς. Μπροστά τους ο Τζιόλης έχοντας λοξά δεξιά του τον Κάτσε κι αντίστοιχα αριστερά τον Τσίμιροτ. Μεσοεπιθετικά Ροντρίγκεζ και Μακ δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα με τον Αθανασιάδη στην κορυφή.
 
Ολα αυτά όμως έρχονται σε δεύτερη μοίρα, καθώς η αποφασιστικότητα, η συγκέντρωση, το πάθος, το … ποιός το θέλει περισσότερο είναι οι βασικές αιτίες που κάνουν τη διαφορά σε τέτοιες περιπτώσεις. «Το μυστικό για τη μέχρι τώρα πορεία μας είναι πως όλοι το θέλουμε πολύ», είπε στις καθιερωμένες δηλώσεις των πρωταγωνιστών στην κάμερα του «novasports.gr» ο Μαρίν Λέοβατς δείχνοντας το δρόμο για τη συνέχεια.
 
Θέμα χαρακτήρα ομάδας κι ως τέτοια, αυτή του κ. Ιβιτς, ανέτρεψε το εις βάρος της αποτέλεσμα στην άδεια Τούμπα στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ, ισοφάρισε με ποδοσφαιριστή λιγότερο τον Παναθηναϊκό, νίκησε στη Νέα Σμύρνη σε κακή μέρα και δίχως να ανεβάσει πολύ ρυθμούς, επιβλήθηκε του Πανιωνίου στην Τούμπα και πάλι δίχως κόσμο. Σημαντικά όλα αυτά, όμως πλέον ανήκουν στο παρελθόν και μικρή σημασία θα έχουν αν δεν υπάρξει ανάλογη συνέχεια. Αυτή δίδεται βράδυ Κυριακής στο ΟΑΚΑ, στις 20.00. Ναι, τελικά θα διεξαχθεί ο αγώνας, έπειτα από ένα – ακόμη – σίριαλ πριν από μια αναμέτρηση φέτος, δίνοντας μια σοβαρή αίσθηση έλλειψης σοβαρότητας, που καλό θα είναι να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά.
 
Την ίδια στιγμή, δημοσιεύματα για νέους ποδοσφαιριστές, συμφωνίες κλπ. Αυτά όμως μπορούν να περιμένουν, το ζητούμενο είναι άλλο αυτή τη στιγμή. Υγεία να υπάρχει κι όλα αυτά ακολουθούν. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους προς το παρόν… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.