Ballon d’ Or όπως “La Masia” d’ Or

Ο Λιονέλ Μέσι, ο Τσάβι Ερνάντεζ και ο Αντρές Ινιέστα συνθέτουν την υποψήφια τελική τριάδα για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό περιοδικό France Football.

 Αυτό δεν είναι Ballon d’ Or, είναι Barcelona d’Or…

Οι τρεις τους αποτελούν τους ίσως σημαντικότερους κρίκους στην αλυσίδα που έχει πλέξει ο Γκουαρντιόλα στους «μπλαουγκράνα». Η από κοινού παρουσία τους στο σχήμα των Καταλανών αποτελεί τη μαγιά στη χημεία του καλού ποδοσφαίρου. Όταν μάλιστα βρίσκονται σε καλή βραδιά, τότε απλά μιλάμε για την απογείωση του θεάματος…

Η Μπαρτσελόνα το 2010 πανηγύρισε μόνο το πρωτάθλημα Ισπανίας, ωστόσο οι «Τρεις Σωματοφύλακες» της θα «ξιφουλκήσουν» για τη Χρυσή Μπάλα, αποτελώντας τους θεματοφύλακες της σημαντικότερης κατάκτησης της. Της ομάδας δηλαδή που λατρεύουμε να βλέπουμε, της ομάδας που θέλγει ανεξαρτήτου αποτελέσματος με τον τρόπο που αγγίζει τη μπάλα και την κάνει να κυλάει στο χορτάρι…

Είναι η τρίτη φορά στην ιστορία του θεσμού που οι τρεις πρώτοι στην κατάταξη αγωνίζονται στην ίδια ομάδα. Είχε επίσης συμβεί το 1988 με τους φαν Μπάστεν, Γκούλιτ, Ράικαρντ της σπουδαίας Μίλαν και το 1989, με το Φράνκο Μπαρέζι να αποτελεί τη μοναδική αλλαγή στο pontium παίρνοντας από το Γκούλιτ τη δεύτερη θέση.

Είναι όμως άνευ προηγουμένου το γεγονός ότι και οι τρεις αποτελούν δημιουργήματα της ίδιας ποδοσφαιρικής ακαδημίας. Της περίφημης «La Masia».
Το 2009 ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο πρώτος καρπός της που κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα και το Βραβείο της FIFA. Φέτος η  «La Masia» έχει και πάλι την τιμητική της, στέλνοντας ακόμη ένα μήνυμα σε εκείνους που επιχειρούν να αποκτήσουν και όχι να δημιουργήσουν μια ομάδα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.