Οι μεταγραφές δεν αρκούν

Αδειάζει η κλεψύδρα για την ολοκλήρωση των πρώτων μεταγραφών του Ολυμπιακού. Απ' τη Δευτέρα δρομολογούνται ουσιαστικές εξελίξεις σε συγκεκριμένες υποθέσεις. Δεν αποκλείεται δε την επόμενη εβδομάδα η πειραϊκή εταιρία να ανακοινώσει τα πρώτα αποκτήματα.

Η πορεία, πάντως, στο μεταγραφικό μονοπάτι ενδέχεται να είναι μεγάλη. Μην ξεχνάτε πως απομένουν τρεις μήνες και κάτι για την επιστροφή του Ολυμπιακού στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τρεις μήνες για να ενισχύσει η διοίκηση, σε συνεργασία με τους Βαρβέρδε, Μαθία και Κοβάσεβιτς το δυναμικό των «ερυθρόλευκων». Διότι είναι κοινώς αποδεκτό πως υπάρχουν κενά.

Δίχως άλλο, η διαδρομή των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων στη φετινή διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ αποδεικνύει πως δεν αρκούν οι μεταγραφές για να δημιουργηθεί ένα πραγματικά πολύ μεγάλο σύνολο. Τι εννοούμε; Τόσο η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπαρτσελόνα, όσο και η φιναλίστ Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ χρησιμοποιούν τα τμήματα υποδομής τους ως σημαντική δεξαμενή άντλησης ποδοσφαιριστών για την πρώτη ομάδα. Αρκεί να σας πούμε πως στον τελικό του Λονδίνου, οι «Καταλανοί» είχαν στην ομάδα τους έξι «παιδιά» απ’ τις Ακαδημίες τους.

Ποιος μπορεί να διαφωνήσει πως έχει μεγάλη αξία η στρατηγική της διοίκησης του Βαγγέλη Μαρινάκη για ουσιαστική ενίσχυση των τμημάτων υποδομής του συλλόγου; Ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών δείχνει αποφασισμένος να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε μία ομάδα με την ιστορία και τη δυναμική του Ολυμπιακού, να μη στηρίζεται αποκλειστικά στις μεταγραφές. ʼπαντες οι συνεργάτες του κινούνται προς την κατεύθυνση της ενεργοποίησης των Ακαδημιών, έχοντας καταστρώσει ένα ξεκάθαρο πλάνο. Μην ξεχνάτε πως μία απ’ τις πρώτες αποφάσεις της διοίκησης ήταν η εκμάθηση σε όλες τις ηλικίες του αγωνιστικού συστήματος της επαγγελματικής ομάδας

Είναι σαφές πως απαιτείται χρόνος προκειμένου ν’ απολαύσουν οι «Πειραιώτες» τους καρπούς μία τέτοιας στρατηγικής. Αξίζει, όμως, τον κόπο να λειτουργήσει ο Ολυμπιακός με ένα τέτοιο πλάνο, το οποίο δεν πρόκειται ν’ αλλάξει στην πορεία, καθώς η διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη ήρθε για να μείνει χρόνια πολλά στους “ερυθρόλευκους”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.