Έχει τον τρόπο

Τι κι αν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού δεν έχουν τελειωμό. Τι κι αν το πρόγραμμα έχει συνεχόμενα παιχνίδια με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει δημιουργήσει μία ομάδα η οποία δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως διαθέτει τον τρόπο για ν’ αντεπεξέλθει με επιτυχία στον πολυμέτωπο αγώνα της.

Τρία 24ωρα μετά την υπερπροσπάθεια και τη νίκη στο Χάρκοβο επί της Μέταλιστ, ο Ισπανός τεχνικός προχώρησε σε πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με το σχήμα που είχε χρησιμοποιήσει εκεί. Τόλμησε πολλές αλλαγές σε τελικό πρωταθλήματος (όπως έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό άπαντες στην ομάδα του Πειραιά, κάθε ματς της Σούπερ Λίγκας έχει χαρακτήρα τελικού), διότι πιστεύει στις δυνατότητες του συνόλου του ρόστερ του Ολυμπιακού.

Παρεμπιπτόντως, αυτή είναι μεγάλη «προίκα» που έχει δώσει η διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη στον προπονητή της ομάδας: το ποιοτικό δυναμικό. Και εκείνος, με αριστουργηματικό τρόπο το διαχειρίζεται άψογα, έχοντας την ομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας, ένα βήμα πριν απ’ τον τελικό του κυπέλλου και άλλο ένα βήμα πριν απ’ τους «8» του EuropaLeague. 
Τα νέα πρόσωπα ήταν οι Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Χολέμπας, Αμπντούν και Ντιόγκό στη θέση των Αβραάμ Παπαδόπουλου, Φουστέρ (είχαν μείνει εκτός 18άδας), Μανιάτη, Τζιμπούρ και Ορμπάιθ. Και, όμως παρά τις πολλές αλλαγές, η χημεία της ομάδας δεν χάλασε. Ίσα – ίσα που ο Ολυμπιακός φάνηκε ξεκούραστος και με πολλές δυνάμεις, κατορθώνοντας να κάνει με αντίπαλο τον ʼρη, ένα απ’ τα καλύτερα πρώτα 45λεπτά του στην τρέχουσα αγωνιστική περιόδου.

Ακόμη και ο τελειομανής Ερνέστο Βαλβέρδε, δεν έβρισκε ψεγάδι στο παιχνίδι των παικτών του στο πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα, το παραδέχθηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον ʼρη. Όσο για το δεύτερο ημίχρονο, ήταν σαφές πως οι ποδοσφαιριστές των πρωταθλητών Ελλάδας είχαν το μυαλό τους στη ρεβάνς με την Μέταλιστ. Το προβάδισμα με 2-0 στο σκορ και η αριθμητική τους υπεροχή εξαιτίας της αποβολής του Σηφάκη, τους επέτρεψε να ρίξουν στροφές στη μηχανή τους και να κάνουν διαχείριση του αποτελέσματος, δίχως να σπαταλήσουν πολλές δυνάμεις.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.