Το αμυντικό transition του Παράσχου

Σαν πρωταγωνιστής σε ανατρεπτικό σίριαλ, ο Σουμπίνιο με το εκπληκτικό κτύπημα φάουλ στο 90’ κόντρα στον ΠΑΟΚ, χάρισε στον Ατρόμητο μία νίκη-ελπίδα και έφτασε στην προσωπική λύτρωση που εδώ και καιρό αναζητούσε.

Ο Βραζιλιάνος άσος, από μαύρο πρόβατο μεταμορφώθηκε σε άσπρος κύκνος, αποδεικνύοντας για μια ακόμη ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να τρελάνει κόσμο.

Αλλά για σταθείτε. Δεν μπορεί να είναι όλα τυχαία και συμπτώσεις της μιας βραδιάς. Δεν υπάρχει άνθρωπος στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ατρόμητου που να μην στάζει μέλι για τη δουλειά που κάνει ο Γιώργος Παράσχος. Είδαμε παίκτες που (ξανά)γυάλιζε το μάτι τους. Που αφομοίωσαν σε είκοσι μέρες κάποια βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας του έμπειρου τεχνικού. Και που έφτιαξαν ψυχολογία για τις απαιτήσεις των play off.

Στα τρία ματς που έχει κάτσει στον πάγκο ο κυρ Γιώργος, βλέπουμε μια ομάδα να προσπαθεί να εφαρμόσει ένα τάχιστο αμυντικό transition με πίεση στο πρώτο κοντρόλ του αντιπάλου για άμεση ανάκτηση και κατοχή της μπάλας. Μέχρι τώρα οι παίκτες του Ατρόμητου έδιναν χώρο και περίμεναν τον αντίπαλο. Κι αυτό δεν τους άρεσε. Δεν τους ταίριαζε. Αυτό ήταν το πρώτο που ήθελε να περάσει στην ομάδα ο Παράσχος. Μια επιθετική άμυνα που στην ουσία δε θα επιτρέπει στον αντίπαλο να κάνει πολλές επιθέσεις.

Κόντρα στον ΠΑΟΚ, οι κυανόλευκοι έπαιξαν ξανά ποδόσφαιρο κυριαρχίας, με κατοχή της μπάλας, με πολλές τελικές και όμορφο ποδόσφαιρο ικανοποιώντας το απαιτητικό κοινό τους. Ένα όμορφο 4-4-2 με έξι παίκτες να επιτίθενται και να προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγματα αρχικά από τον άξονα με Σουμπίνιο, Μπρίτο, Ουντότζι και δευτερευόντως με τους μπακ Σκόνδρα-Γιαννούλη που αποκτούν ξανά ρόλο.

Η νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ σημαίνει πολλά και τίποτα. Στα play off για να πετύχεις το στόχο σου, ειδικά αν ξεκινάς από το μηδέν, απαιτούνται και εκτός έδρας βαθμοί. Την Κυριακή ο Ατρόμητος έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Τρίπολη και να μπει γερά στο κόλπο.

Ο Γιώργος Παράσχος είχε διαγνώσει ότι ο ΠΑΟΚ θα κατέβει αγχωμένος στην Αθήνα λόγω του αποκλεισμού από το κύπελλο και της αλλαγής προπονητή. Τώρα έχει διαγνώσει απογοήτευση στον Αστέρα κυρίως για την ήττα στα Γιάννινα αλλά και τον τρόπο που χάθηκε το κύπελλο και θέλει αυτό να το εκμεταλλευτεί η ομάδα του. Κυριακή κοντή γιορτή που λένε.

ΥΓ: Θετικά τα μηνύματα παραμονής του Γιώργου Σπανού στο τιμόνι της ομάδας και τη νέα περίοδο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.