Ας… κοπάσουν οι χοροί

Τι κι αν ο Πανιώνιος είχε συμπληρώσει 5 παιχνίδια δίχως νίκη στο πρωτάθλημα; Δεν χρειάστηκαν παρά 90 λεπτά και ένα γκολ για να γραφτούν και να ειπωθούν διθύραμβοι για τους «κυανέρυθρους».

Μία νίκη επί τους ΠΑΣ Γιάννινα, στους «Ζωσιμάδες», όσο σημαντική κι αν είναι (βαθμολογικά και μη), στάθηκε αρκετή για να διαγράψει τα αρνητικά αποτελέσματα και την άσχημη εικόνα της ομάδας στο πρόσφατο παρελθόν.

Απόλυτα σύμφωνοι ότι ο Πανιώνιος χρειαζόταν οπωσδήποτε τη νίκη, για να ανασάνει βαθμολογικά, να «φτιάξει» τη ψυχολογία του, να ηρεμήσει η κατάσταση στα αποδυτήρια, στα διοικητικά κλιμάκια, να ηρεμήσει (προσωρινά) το τεχνικό τιμ (κυρίως ο Παντελής). Μέχρι εκεί όμως. Η νίκη με τον ΠΑΣ δεν πρόσφερε παρά μόνο τρεις βαθμούς στους «κυανέρυθρους». Τίποτα παραπάνω. Οπότε ας κοπάσουν οι χοροί (κι όχι ας κρατήσουν οι χοροί όπως λέει ο Διονύσης Σαββόπουλος). Ουδενός εξαιρουμένου, γιατί το παράδειγμα μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και όσων ακολούθησαν δεν είναι και πολύ μακρινό.

Ο Πανιώνιος στα Γιάννινα έδειξε «ψυχή», οι παίκτες του θυμήθηκαν πως διαθέτουν προσωπικότητα και χαρακτήρα. Έχασαν ελάχιστες έως μηδαμινές μονομαχίες από τους αντιπάλους τους. Έπαιξαν με πάθος, έβγαιναν πρώτοι στη μπάλα. Μέχρι εκεί όμως. Ποδόσφαιρο δεν παίχθηκε, ο Πανιώνιος δημιουργικά είχε και πάλι πρόβλημα. Δεν παρουσιάστηκε καλύτερος από το ματς με τον Άρη, με τον Πανθρακικό, με τον Εργοτέλη. Οργανωτικά πάντα.

Κι αν υπήρχε η δικαιολογία της πίεσης, κόντρα στον Απόλλωνα στη Νέα Σμύρνη και την Καλλονή στο «Κλεάνθης Βυκελίδης» δεν θα υπάρχει καμιά δικαιολογία. Ο Πανιώνιος πρέπει και μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, να κερδίζει πιο άνετα τα παιχνίδια του. Αρκεί να μη μείνει στο 1-0 του Ντούνη. Γκολ που ήρθε από κόντρα, της κόντρας, ω κόντρα. Δεν θα υπάρχει όμως η τύχη σε κάθε παιχνίδι, οπότε η βελτίωση είναι (για να μην πω ήταν) επιτακτική ανάγκη.
 
ΥΓ: Από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, ο Πανιώνιος κέρδισε τον Νίκο Καλτσά. Χωρίς να έχω στατιστικά, νομίζω ότι είναι ο παίκτης που έτρεξε περισσότερο από κάθε άλλον «κυανέρυθρο» και με το φιλότιμο που τον διακρίνει βοήθησε σημαντικά ανασταλτικά την ομάδα του.

ΥΓ 2: «Συγχαρητήρια. Η νίκη σας ανήκει εξ ολοκλήρου. Η νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη» κάποια από τα λόγια του Νίκου Παντελή εντός των αποδυτηρίων, λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.