Να βγουν κερδισμένοι και οι δύο

Μανιάτης, Σιόβας, Σάμαρης, Τζιμπούρ, Σπυρόπουλος (Νίκος, Τάκης) και εσχάτως Κολοβός είναι κάποιοι από τους παίκτες του Πανιωνίου που αναδείχθηκαν μέσω του Πανιωνίου και πλέον τα ονόματά τους είναι «hot» στο ελληνικό (και όχι μόνο) ποδόσφαιρο.
Δημοσίευση: 06/12/2013 - 18:00

Ακόμα και ο Μήτρογλου στο πέρασμά του από τους «κυανέρυθρους» για 6 μήνες βοήθησε και βοηθήθηκε από τον Πανιώνιο.
 
Μια ομάδα που αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν θα κουραστεί να διαβάζει ονόματα που ξεκίνησαν με τα «κυανέρυθρα» και έγραψαν σπουδαία ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
 
Ακόμα και τώρα, στα δύσκολα χρόνια του, ο Πανιώνιος δεν σταματάει να βγάζει παίκτες, να συγκεντρώνει πάνω του τα βλέμματα των «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και για να είμαστε ειλικρινείς, κυρίως του Ολυμπιακού, ο κορμός του οποίου ειδικά φέτος στηρίζεται σε πρώην «κυανέρυθρους».
 
Επόμενος παίκτης που πρόκειται να αποχωρήσει από τον Πανιώνιο, είτε τον Ιανουάριο, είτε το καλοκαίρι, είναι ο Τάσος Αυλωνίτης. Ο βασικός κεντρικός αμυντικός του Πανιωνίου έχει βελτιωθεί σημαντικά στον τελευταίο 1,5 χρόνο και νομίζω δικαιολογημένα βρίσκεται στο στόχαστρο της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, ίσως και άλλων ομάδων.
 
Το αρνητικό, το άσχημο για τον Πανιώνιο είναι ότι μπορεί να χάσει έναν ταλαντούχο παίκτη του χωρίς να πάρει κάποιο ευρώ. Και αυτό γιατί το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι. Και αυτό είναι άδικο για τον Πανιώνιο που ουσιαστικά ανέδειξε έναν ακόμα ποδοσφαιριστή.
 
Η διοίκηση του Πανιωνίου στις προσπάθειες που κάνει για να λύσει τα οικονομικά προβλήματα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εξοικονομήσει κάποια χρήματα, όσα και αν είναι αυτά, εκμεταλλευόμενη το ενδιαφέρον των ομάδων της Σούπερ Λιγκ (και όχι μόνο) για τον 24χρονο κεντρικό αμυντικό. Θα πρέπει να κάνει τα αδύνατα... δυνατά για να πουλήσει τον Αυλωνίτη το συντομότερο δυνατό. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τον χάσει χωρίς να κερδίσει κάποια ευρώ. Όσα κι αν είναι αυτά. Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το γεγονός ότι ο Πανιώνιος θα γλυτώσει και τα χρήματα του συμβολαίου του αμυντικού από την Χαλκίδα (χωρίς να αποκλείονται και άλλα οικονομικά οφέλη).
 
Άλλωστε, η αποχώρηση του Αυλωνίτη αγωνιστικά δεν θα κοστίσει στους «κυανέρυθρους», αφού στη θέση του υπάρχουν πολλοί αξιόπιστοι αντικαταστάτες που ακόμα και τώρα θα μπορούσαν να είναι βασικοί. Εκτός του Κουλουχέρη, υπάρχει ο Λαμπρόπουλος, ο Παντίδος, ακόμα και ο Τόσκας μπορεί να αγωνιστεί ως κεντρικός αμυντικός.
 
Ο Αυλωνίτης αναδείχθηκε και ο Πανιώνιος μπροστά στον κίνδυνο να τον χάσει το καλοκαίρι χωρίς να πάρει ούτε ένα ευρώ, οφείλει να προσπαθήσει να τον πουλήσει τώρα. Αυτό που προέχει είναι η οικονομική εξυγίανση του συλλόγου και για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο χρειάζονται και θυσίες.

Αυλωνίτης και Πανιώνιος μπορούν να βγουν κερδισμένοι και οι δύο.