Βρήκε τον ηγέτη του

Χρειάστηκε ένα ντόμινο εξελίξεων και τα ...εκατομμύρια ευρώ που πρόσφερε η Τακζίμ από τη Μαλαισία στον Λουτσιάνο Φιγκερόα, για να κάνει ο Παναθηναϊκός την κορυφαία του κίνηση στο μεταγραφικό παζάρι.

Η απόκτηση του Μλάντεν Πέτριτς ίσως και να μην έχει πάρει τη δημοσιότητα που αξίζει σε μεταγραφή τέτοιου μεγέθους, ωστόσο μικρή σημασία έχει για το Τριφύλλι που απέκτησε τον ηγέτη που τόσο έλειπε από αυτή την νεανική ομάδα.

Ναι, ο Πέτριτς έχει την προσωπικότητα, την ικανότητα και την εμπειρία για να ηγηθεί αυτής της ομάδας και να μπει μπροστάρης στην νέα προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος. Και ο Παναθηναϊκός είχε την τύχη- αλλά και την ικανότητα του τεχνικού διευθυντή του Νίκου Νταμπίζα- για να ντύσει στα Πράσινα τον διεθνή Κροάτη επιθετικό.

«Γεμάτη» καριέρα με πολλά γκολ, σημαντικές διακρίσεις και πάντα σε υψηλό επίπεδο. Ο Πέτριτς δεν .«κόλλησε» στη Γουέστ Χαμ και ο Νταμπίζας έπεισε τον πρώην επιθετικό της Φούλαμ, του Αμβούργου και της Βασιλείας ότι μπορεί να «αναγεννηθεί» στο Τριφύλλι. Όπως έγινε και στις περιπτώσεις των Μπεργκ, Φιγκερόα, Πράνιτς.

Ο Παναθηναϊκός είχε και αρκετούς συμμάχους στην προσπάθεια που έκανε για να πείσει τον Κροάτη στράικερ να έρθει στα μέρη μας. Πρώτος και καλύτερος ο ίδιος ο σύλλογος και το σημαντικό όνομα που έχει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Βέβαια έβαλε το χεράκι του και ο Γιώργος Καραγκούνης με την λατρεία που έχει για την ομάδα. Τόσα και τόσα είχε πει ο «Κάρα» στον Πέτριτς για το Τριφύλλι κατά τη διάρκεια της κοινής τους θητείας στη Φούλαμ, ενώ όταν ήρθε η κρίσιμη στιγμή οι συμπατριώτες του, Πράνιτς και Σίλντενφελντ, του έδωσαν έναν ακόμη λόγο για να ντυθεί στα Πράσινα, με το μυαλό και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας…

Όπως είπε και ο ίδιος ο Πέτριτς, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ήταν από την πρώτη στιγμή ειλικρινείς, ανέλυσαν το πλάνο τους στον διεθνή Κροάτη επιθετικό και δεν έταξαν λαγούς με πετραχήλια στον 33χρονο στράικερ. Και αυτή η κίνηση ήταν η πιο σημαντική, προκειμένου να «χτιστούν» δεσμοί εμπιστοσύνης.

Τελικά η υπέρβαση έγινε και κάτι που θα φάνταζε με …όνειρο πριν από λίγο καιρό – με βάση τα οικονομικά προβλήματα των Πράσινων- έγινε πραγματικότητα. Ο Μλάντεν Πέτριτς φόρεσε τη φανέλα με το Τριφύλλι στο στήθος και όταν θα είναι απόλυτα έτοιμος, τότε ο Παναθηναϊκός θα είναι άλλη ομάδα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.