Στο μυαλό του Μίτσελ πριν από την αφετηρία

Ξέρετε τι επιχείρησε να πετύχει ο Μίτσελ, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση των συνεργατών του (Αλκόρτα, Νικοπολίδη, Λορένθο, Ισά) στην περίοδο των μεταγραφών; Να δημιουργήσει ένα ρόστερ, από όπου θα αντλεί δύο επιλογές για κάθε θέση. Και παράλληλα, το 50% του δυναμικού να έχει τη δυνατότητα να παίζει σε δύο θέσεις.

Λίγο πριν μπει ο Ολυμπιακός στην αφετηρία της νέας περιόδου, ο Ισπανός τεχνικός αισθάνεται πως ο στόχος επετεύχθη (με μόνη εκκρεμότητα την περίπτωση του Πουλίδο, που θα αποκτηθεί μόλις ολοκληρωθεί η δικαστική διαμάχη του με την Τίγκρες). Το βάθος του δυναμικού των «ερυθρόλευκων» με τις ιδιαιτερότητες που προαναφέραμε, του έδωσαν τη δυνατότητα στη διάρκεια της προετοιμασίας να δοκιμάσει πολλά σχήματα.

Το είδαμε ξεκάθαρα και στο ακροτελεύτιο φιλικό, με αντίπαλο την Φενερμπαχτσέ στο «Σουκρού Σαράτσογλου», όπου χρησιμοποίησε 4-3-3, 4-4-2 με ρόμβο, αλλά και καθαρό 4-4-2. Είναι αλήθεια πως η ομάδα του δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες στην Πόλη, εμφανίζοντας ωστόσο αδυναμίες, κυρίως στο ανασταλτικό σκέλος του παιχνιδιού. Αδυναμίες οι οποίες ενδεχομένως να «πηγάζουν» από τις πολλές δοκιμές.

Έπειτα, ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε να δώσει σε διάστημα τριών ημερών και μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες εξαιτίας της ζέστης (αλλά και της μεγάλης υγρασίας που είχε στην Τουρκία), δύο ματς με μεγάλες απαιτήσεις, κόντρα στην 4η του ισπανικού πρωταθλήματος (την Αθλέτικ Μπιλμπάο), αλλά και την πρωταθλήτρια της γειτονικής μας χώρας. Δεδομένα τα οποία οφείλουμε να τα βάλουμε στο «λογαριασμό» του τελευταίου φιλικού.

Αν και ο Μίτσελ ουδέποτε τα επικαλέστηκε. Πολύ απλά διότι είδε και αυτό το φιλικό ματς (όπως τα προηγούμενα έξι) ως μία δυνατή προπόνηση. Τώρα, που ο Ολυμπιακός μπαίνει στην αφετηρία της περιόδου θα έχουν αξία τα αποτελέσματα. Το ξέρει καλύτερο από όλους μας ο ίδιος ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος θα κληθεί ξανά να αξιοποιήσει το ανταγωνιστικό ρόστερ της ομάδας του. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τον τρόπο. Πάντως, πέρυσι το έκανε με εξαιρετική επιτυχία. Γιατί να μην τα καταφέρει ξανά;


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.