Οι προσδοκίες των big 4 από τις κινήσεις του χειμώνα

Ο Δημήτρης Παπανικολάου κάνει στο προσωπικό του blog τον μεταγραφικό απολογισμό των τεσσάρων «μεγάλων» της Σούπερ Λιγκ.

Ο Ιανουάριος είναι πράγματι ένας εντυπωσιακός μήνας για τα μεταγραφικά έσοδα του Ολυμπιακού, αφού μετά τα 15 εκ ευρώ για τον Μήτρογλου πριν μερικά χρόνια, θα βάλει εφέτος άλλα τόσα στο ταμείο του από την μετακίνηση του Μιλιβόγεβιτς (και πάλι στην Αγγλία).

Ιδιαίτερα προσοδοφόρο ήταν και το deal του ΠΑΟΚ με τους Τούρκους για τον Γκάρι Ροντρίγκεζ. Διότι όταν καταφέρνεις να πουλάς 4 και 5 φορές πάνω από ότι αγοράζεις, δεν μπορεί παρά η συμφωνία να θεωρείται εξαιρετική! Από τον δικέφαλο αποχώρησαν ακόμα οι Τζαβέλας, Τζιόλης, Διούδης και Τιάμ.

Εξίσου καλό πρέπει να θεωρείται πάντως, και το… ξεφόρτωμα που πέτυχε –έστω και την ύστατη ώρα – ο Παναθηναϊκός με τους Ιμπάρμπο, Γουακάσο, Λεντέσμα, Σάμπα και Ιβανόφ. Περίπου 3,5 εκ ευρώ υπολογίζεται ότι θα εξοικονομήσουν οι πράσινοι σε βάθος διετίας από τα συμβόλαιά τους.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της δεν πούλησε για να εισπράξει, αλλά αγόρασε για να κερδίσει το χαμένο έδαφος από τις λανθασμένες επιλογές του καλοκαιριού.

Για καθέναν από τους big 4 του ελληνικού ποδοσφαίρου οι χειμερινές μεταγραφές έχουν πάντως συν και πλην.

Για τον Ολυμπιακό, εκτός από το «συν» στο ταμείο, υπάρχει και το «συν» στο επικοινωνιακό κομμάτι μια και ο Ανσαριφάρντ που ήταν «μήλο της έριδος» για όλους τους μεγάλους κατέληξε στο λιμάνι.

Στα «πλην» καταγράφεται η διατήρηση του κενού στο κέντρο της άμυνας και η μη αναπλήρωση του Μιλιβόγεβιτς, που ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της μισής σεζόν για τους ερυθρόλευκους.

Για το τριφύλλι τα «συν» στην εξοικονόμιση χρημάτων είναι άγνωστο αν θα είναι πιο… βαριά στη ζυγαριά από τα «πλην» που θέλουν το ρόστερ να έχει αρκετές ελλείψεις και οι οποίες είναι άγνωστο αν θα καλυφθούν από τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές των επόμενων ημερών. 

Ο ΠΑΟΚ πήρε τον Πρίγιοβιτς για να βρει τη λύση στο γκολ που τόσο δυσκολεύεται, αλλά μοιάζει να είναι αγωνιστικά στην καλύτερη κατάσταση απ΄ όλους τους άλλους μια και δημιουργεί νέα ρεκόρ με τον Ίβιτς, ενώ και στην άμυνα έχει τον τρόπο του να κρατάει το μηδέν. Στα στόπερ πάντως, νομίζω πως θα χρειαζόταν έναν πιο έμπειρο ποδοσφαιριστή από αυτούς που ήδη διαθέτει.

Με Αραούχο, Αϊντάρεβιτς, Βράνιες, Βινίσιους και Μεληκιώτη η ΑΕΚ του Χιμένεθ ελπίζει σε καλύτερες μέρες. Τα εφετινά αρνητικά της ρεκόρ με τον Μοράις οι φίλοι της θέλουν να πιστεύουν ότι ανήκουν στο παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση και για κάθε ομάδα, ο καθρέπτης είναι το γήπεδο. Κι εκεί, στους αγωνιστικούς χώρους, είναι δύσκολο να κρυφτεί ο οποιοσδήποτε. Οπότε και οι σωστές, αλλά και οι λάθος επιλογές θα βγουν και πάλι στον αφρό, με τον τελικό απολογισμό να γίνεται τον Μάιο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.