Επέστρεψε και πέτυχε

Η χρονιά της επιστροφής συνδυάζεται με επίτευξη του στόχου των πιο αισιόδοξων. Ο Άρης έλειψε πολύ από την ελληνική ποδοσφαιρική βιτρίνα και με την επάνοδό του επιβεβαίωσε και τον ρόλο του.

Όταν επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία γράφαμε ότι η απουσία του ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή και πως το πρωτάθλημα χωρίς τον Άρη ήταν φτωχότερο. Κάτι που ισχύει και για τον ΟΦΗ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πέρασε διαφορετικές φάσεις μέσα στη σεζόν. Από την ικανοποιητική παρουσία των πρώτων 6 αγωνιστικών με το επιθετικό ποδόσφαιρο του Πάκο Ερέρα, στην ιδιαίτερα προβληματική εικόνα που έβγαλε το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΚ.

Και από την πλήρη (και βιαστική αμφισβήτηση έως και ισοπέδωση της προσπάθειας του Σάββα Παντελίδη, στην αποθέωση της Δευτέρας για τα πέντε γκολ στον Απόλλωνα και την πολύ καλή εικόνα των “κίτρινων” τον τελευταίο καιρό.

Το δεύτερο 45λεπτο του αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ παραλίγο να χαλάσει μια προσπάθεια που ξεκίνησε με όνειρα Ευρώπης. Το παιχνίδι του 2ου γύρου και το αποτέλεσμά του, όπως και η εικόνα της ομάδας στο ντέρμπι της πόλης με τον ΠΑΟΚ, εδραίωσαν τη θέση του προπονητή, ανανέωσαν την εμπιστοσύνη του κόσμου του Άρη προς το πρόσωπό του και έδωσαν στην ομάδα την απαραίτητη ώθηση για την επίτευξη του στόχου που κάθε άλλο παρά εύκολος ήταν.

Προφανώς και ο ιστορικός ρόλος του Άρη στο πρωτάθλημα είναι να παίζει Ευρώπη και να κοιτά τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Όμως τα προβλήματα των τελευταίων ετών και η απουσία της ομάδας από την μεγάλη κατηγορία άφηναν ερωτηματικά για τον τρόπο προσαρμογής στα αγωνιστικά στάνταρ που ανήκουν οι “κίτρινοι”. Είναι άλλο να λες ότι στόχος αυτού του συλλόγου με αυτό το κοινό και τη δυναμική είναι να βρίσκεται ψηλά και να σημαδεύει με την επάνοδό του τις θέσεις της Ευρώπης και άλλο να το πετυχαίνεις…

Το γεγονός ότι ο Άρης είναι αγκαλιά με το Ευρωπαϊκό εισιτήριο, από τη μία αποτελεί δικαίωση των προσδοκιών ων φιλάθλων του και από την άλλη επιβεβαίωση της δυναμικής του.
Το να εξασφαλίζεις θέση για την Ευρώπη με την επιστροφή σου στη μεγάλη κατηγορία και έχοντας περάσει την ποδοσφαιρική… ταλαιπωρία των τελευταίων ετών, είναι επίτευγμα. Προφανώς και ο πήχης ανεβαίνει απότομα. Πόσο μάλλον για ένα ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό. Όμως χωρίς απαιτήσεις δεν υπάρχει και πρόοδος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.