Το νέο ποδοσφαιρικό λαχείο του Πιέλ

Ο Άγγελος Στυλιάδης γράφει στο προσωπικό του μπλογκ για τον Φουσενί Ντιαμπατέ και τη νέα ανανεωμένη Λέστερ του Κλοντ Πιέλ.

Το να περάσει η Λέστερ το εμπόδιο της Πίτερμπρο (ομάδας της πρώτης κατηγορίας της Αγγλίας) δεν προκαλεί αίσθηση. 

Το να πετύχει 5 γκολ μακριά από την έδρα της σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης, ενδεχομένως επίσης δεν προκαλεί αίσθηση. 

Το να κάνει όμως καμιά… εικοσαριά τελικές, να εμφανίζεται με «δεμένες» τις γραμμές της παρά τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, να είναι σοβαρότατη η προσέγγιση του αγώνα από όλους ανεξαιρέτως τους παίκτες της και το επίπεδο επαγγελματισμού και σοβαρότητάς τους σε μάτς κόντρα σε αυτό τον αντίπαλο είναι πράγματα που σε αυτό τον βαθμό προκαλούν αίσθηση.

Γνωρίζαμε από τη θητεία του σε Λιλ, Λιόν και Νις ότι ο Κλοντ Πιέλ είναι εξαιρετικός προπονητής που όταν έχει εμπιστοσύνη δημιουργεί σημαντικές ομάδες με λίγα χρήματα. Η τουλάχιστον με λιγότερα σε σχέση με άλλους. Η άρτια εικόνα της Λέστερ ανασταλτικά και δημιουργικά, η δημιουργία ευκαιριών με όλους τους τρόπους αλλά πάντα με τη μπάλα στο έδαφος και συνδυασμένες προσπάθειες, είναι το σήμα κατατεθέν αυτού που επιχειρεί να φτιάξει στη Λέστερ.

Στην αναμέτρηση με την Πίτερμπρο έλαμψε με την εξαιρετική του εμφάνιση, κάνοντας μάλιστα ντεμπούτο με τη φανέλα της Λέστερ, ο 22χρονος Φουσενί Ντιαμπατέ.

Παίκτης που ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Ρεν στα επτά του χρόνια, αγωνίστηκε από τα 18 του στην 3η κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου και που πριν μετακομίσει στην Αγγλία έπαιξε στην Αζαξιό! Ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Γαλλίας.

Από τη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας στην Πρέμιερσιπ. Χωρίς γρίνιες, αφορισμούς και μηδενισμούς από τους «απαιτητικούς» οπαδούς. Χωρίς αμφισβήτηση για έναν Γάλλο πιτσιρίκο που επέλεξε ο Πιέλ να φέρει στην ομάδα τους και που δε τον ξέρει… κανείς!

Γιατί ορισμένες φορές εκεί που κάποιον δεν τον ξέρει κανείς… με ένα ενενηντάλεπτο τον μαθαίνουν αρκετοί. Μπορεί το μέγεθος του αντιπάλου και το επίπεδο της Πίτερμπρο να μην είναι πειστικά για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, όμως ποιος στα αλήθεια μπορεί να μην ρίξει μια ματιά στον 22χρονο εξτρέμ που στο ντεμπούτο του πετυχαίνει δύο γκολ και δίνει μια ασιστ…

Φουσενί Ντιαμπατέ λοιπόν. Το νέο ποδοσφαιρικό στοίχημα ενός προπονητή που δε φοβάται να… ποντάρει και συνήθως κερδίζει. Τα πρώτα έσοδα πάντως ήρθαν από τα «όργια» του μικρού στο ντεμπούτο του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.