Ο δρόμος του τίτλου είναι μακρύς

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για την εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης και για τη «μάχη» του τίτλου στο ελληνικό πρωτάθλημα, που έχει ακόμα δρόμο.

Ακόμη και το τρίποντο να είχε πάρει ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη, τίποτα δε θα είχε κριθεί από τη 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ναι, μεν, άλλαξε ο κάτοικος της κορυφής, με τους «Πειραιώτες» να υποχωρούν στην 2η θέση, ωστόσο έχουμε την αίσθηση πως ο τίτλος  θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Έως το «φινάλε» είναι πιθανό να χαθούν βαθμοί από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Θα χρειαστεί να περιμένουμε τις τελευταίες στροφές, ενδεχομένως και την τελευταία, προκειμένου να κλείσει η υπόθεση «τίτλος».

Στην Τρίπολη, οι «Πειραιώτες» δεν ικανοποίησαν με την παρουσία τους. Ίσως έκαναν μία από τις πιο προβληματικές εκκινήσεις σε ματς της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Κανένας αυτοματισμός δε λειτουργούσε, ενώ τα αβίαστα λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας, προκαλούσαν δυσφορία στον Όσκαρ Γκαρθία.

Οι επιλογές του για την ενδεκάδα είχαν λογική πριν από τη σέντρα. Ο κορυφαίος του προημιτελικού με την ΑΕΚ, Γκιγιόμ Ζιλέ επιβραβεύτηκε, διατηρώντας τον Βέλγο στο αρχικό σχήμα. Ο επιβαρυμένος από τις συνεχόμενες υποχρεώσεις, Κώστας Φορτούνης έμεινε στον πάγκο και οι Πάρντο, Μιραλάς και Μάριν, πήραν θέση πίσω από τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Καρίμ Ανσαριφάρντ. Επίσης, ο Ενγκελς επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Σισέ.

Αρχικώς, ο Μιραλάς έπαιξε πίσω από τον Ανσαριφάρντ, με τον Μάριν να πατάει τη γραμμή. Οι δυσλειτουργίες στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού, υποχρέωσαν τον Γκαρθία να φέρει τον Μιραλάς σε θέση εξτρέμ και τον Μάριν σε ρόλο επιτελικού μέσου. Λογικές και αυτές οι κινήσεις, με την εικόνα του Ολυμπιακού να βελτιώνεται.

Αλλά ο Ισπανός τεχνικός ήθελε παραπάνω και αντικατέστησε τον Μάριν με τον Φορτούνη στο δεύτερο μέρος. Και όσο άδειαζε η κλεψύδρα, τα έπαιξε όλα για όλα, δίνοντας χρόνο σε Οτζίτζα – Οφόε (η επιστροφή του είναι ένα χαρμόσυνο νέο από την Τρίπολη) και Τζούρτζεβιτς. Το νικητήριο γκολ δεν ήρθε και το τελικό 1-1 ως ένα βαθμό απονέμει δικαιοσύνη με βάση όλα όσα είδαμε στην Τρίπολη.

Η ανασύνταξη εντός των τειχών των «ερυθρόλευκων» είναι αναγκαία και η βελτίωση της απόδοση επιβεβλημένη στην κούρσα του τίτλου. Η επόμενη υποχρέωση, το ντέρμπι με την ΑΕΚ, είναι από μόνη της ικανό κίνητρο για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στις καλές εμφανίσεις και στις νίκες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.