Ευτυχώς υπάρχει και η… Λαμία

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου γράφει στο προσωπικό του blog για τη νέα απογοητευτική εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην Λάρισα και τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου γράφει στο προσωπικό του blog  για τη νέα απογοητευτική εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην Λάρισα και τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Κατάντια...Αν αυτή ήταν η εικόνα που παρουσίασε ο Πογιάτος με 2 εβδομάδες δουλειάς ώστε να διορθώσει τα κακώς κείμενα της Τρίπολης, τότε αυτή είναι η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό. Ευτυχώς υπάρχει και η φανέλα να θυμίζει παλιές ένδοξες εποχές, γιατί αλλιώς είναι δύσκολο να συνδέσουμε το τριφύλλι με την ομάδα που είδαμε στους 2 αγώνες του πρωταθλήματος.

Οι αριθμοί όχι απλά λένε την αλήθεια αλλά καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος. Πόσα σουτ έχει ο Παναθηναϊκός μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Μόλις ένα, ναι δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΣ που έπαιξε ένα ματς μέχρι τώρα, έχουν μόνο ένα σουτ εντός περιοχής. Περισσότερο ακόμα και από τους αριθμούς προβληματίζει η εικόνα. Άνευρος, χωρίς τσαγανό, χωρίς δημιουργία, χωρίς έμπνευση και φυσικά απών και πάλι στο δεύτερο ημίχρονο.

Δε με παραξένεψε η επιλογή του Πούγγουρα αριστερά μετά την αποχώρηση Χουάνκαρ. Ίσα ίσα που έχει και δόση λογικής με δεδομένο ότι ο Καρλίτος που είναι μπροστά του δε “βγάζει”ενενηντάλεπτο με πάνω-κάτω και επιστροφές στην άμυνα.

Με παραξένεψε όμως που σ’ ένα παιχνίδι must win που λέμε και στο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων, χωρίς να κινδυνεύσεις στο ελάχιστο από τη μέτρια ΑΕΛ και με τη νίκη αγκαλιά, αντί να “φας” την μπάλα στα τελευταία λεπτά, “τρως” γκολ.

Οι περισσότεροι άνθρωποι του χώρου συμφωνούν ότι οι ποδοσφαιριστές κάνουν το σύστημα και όχι το αντίθετο. Ο Πογιάτος διαφωνεί έντονα και το δείχνει, χρησιμοποιώντας το φορ περιοχής Καρλίτος στ’ αριστερά για να μπουν όλοι στο δικό του 4-3-3. Αν θέλεις να βάλεις μαζί τον Ισπανό και τον Μακέντα τότε επιλέγεις σύστημα που να τελειώνει σε 2. 3-5-2, 4-4-2, 0-8-2, κάτι που να έχει 2 επιθετικούς τέλος πάντων.

Είναι επίσης δεδομένο ότι οι νέοι έχουν προσαρμοστεί ελάχιστα και ο Βιγιαφάνες δεν έχει αγωνιστεί ακόμα, αλλά πόσο μπορεί να περιμένει ο Παναθηναϊκός; σίγουρα όχι όσο υπολογίζει ο Πογιάτος, στον οποίο προφανώς δεν έχουν εξηγήσει την έκφραση “πίεση για το αποτέλεσμα”.

Το θέμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν αντέχει ακόμη μία δραστική αλλαγή κι ένα ακόμα πάμε από την αρχή. Αυτή η συνεχής αλλαγή φιλοσοφίας, το αλλιώς κοιμόμαστε, αλλιώς ξυπνάμε όσων αποφασίζουν, έχει αλλοιώσει το χαρακτήρα της ομάδας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.