Θα υποκλιθεί και ο Τιμ στον Στέφανο;

To 2016 ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε πει ότι  χρειάζεται λίγη ακόμη προσπάθεια και θα καταφέρει να ανταγωνιστεί όλους τους τενίστες από τα ATP World Tour Finals. Τρία χρόνια αργότερα αποδείχτηκε, πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, συνεπής των λόγων του.

To 2016 ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε πει ότι  χρειάζεται λίγη ακόμη προσπάθεια και θα καταφέρει να ανταγωνιστεί όλους τους τενίστες από τα ATP World Tour Finals. Τρία χρόνια αργότερα αποδείχτηκε, πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, συνεπής των λόγων του.

Στην πρώτη του συμμετοχή σε ATP Finals, βρίσκεται μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.
Απομένει μόνο ένα εμπόδιο, πολύ δύσκολο βέβαια, να υπερβεί. Ο Ντόμινικ Τιμ «διψάει» για τη νίκη, όσο και ο Έλληνας πρωταθλητής. Παίζουν και οι δύο τον πρώτο τους τελικό. 

Ο Τσιτσιπάς νίκησε τους  Μεντβέντεφ, Ζβέρεφ, τον Φέντερερ στον ημιτελικό και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες, μόνο από τον Ναδάλ. Ο Τιμ νίκησε Τζόκοβιτς, Φέντερερ και τον περυσινό νικητή Ζβέρεφ. Οι δυο πιο φορμαρισμένοι αθλητές σε αυτό το τουρνουά θα διεκδικήσουν  το τρόπαιο. Η λογική λέει Τιμ. Είναι σε καταπληκτική κατάσταση και νικάει ακόμη και όταν παίζει κάτω από τις δυνατότητες του, πιο έμπειρος με 16 τρόπαια, έναντι τριών του Τσιτσιπά και έχει το πάνω χέρι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, με 4 νίκες σε 6 αγώνες, οι 3 από αυτές σε σκληρή επιφάνεια. Τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση, φέτος, στον τελικό του Πεκίνου, όπου ο Αυστριακός επικράτησε με ανατροπή, 2-1 του αντιπάλου του. 

Από την άλλη πλευρά με την επιβλητική εμφάνιση απέναντι στο είδωλο του, Ρότζερ Φέντερερ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε ότι βρίσκεται στην ιδανική κατάσταση για να κάνει άλλη μία υπέρβαση. Άλλωστε ήταν η πρώτη φορά που κέρδισε ένα «μέλος» του Big-3 χωρίς να χάσει σετ.

Ένας «One-handed backhand final» όπως έχει χαρακτηριστεί σωστά από τα ξένα Μέσα ανάμεσα σε έναν τενίστα της νέας γενιάς, τον Στέφανο Τσιτσιπά, και έναν αθλητή, τον Ντόμινικ Τιμ «ενδιάμεσο», των αθλητών κάτω των 22 ετών και των Big-3. Και οι δύο σερβίρουν καλά, οπότε ετοιμαστείτε για πολύωρη «μάχη», τα λάθη θα παίξουν επίσης πολύ μεγάλο ρόλο και αν ο Τσιτσιπάς καταφέρει να περιορίσει την διάρκεια των ράλι, εκεί όπου ο Αυστριακός έχει το πλεονέκτημα, θα αυξήσει και τις πιθανότητες νίκης. 

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΙΜ 

Φέντερερ- Τιμ 0-2 (5-7, 5-7)
Τζόκοβιτς – Τιμ 1-2 (7-6, 3-6, 6-7)
Τιμ – Μπερετίνι 0-2 (6-7, 3-6)
Τιμ – Ζβέρεφ 2-0 (7-5, 6-3)

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Μεντβέντεφ – Τσιτσiπάς 0-2 (6-7, 4-6)
Τσιτσιπάς – Ζβέρεφ 2-0 (6-3, 6-2)    
Ναδάλ – Τσιτσιπάς 2-1 (6-7, 6-4, 7-5)
Τσιτσιπάς – Φέντερερ (6-3, 6-4)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.