«Στρατηγικός σχεδιασμός η προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό του 2020»

Οριστικά χωρίς τον Γιώργο Μαστορογιάννη θα υποδεχθεί η εθνική χάντμπολ των ανδρών τη Λετονία, αύριο (18:00) στη Μίκρα, για την 5η αγωνιστική του 3ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Οριστικά χωρίς τον Γιώργο Μαστορογιάννη θα υποδεχθεί η εθνική χάντμπολ των ανδρών τη Λετονία, αύριο (18:00) στη Μίκρα, για την 5η αγωνιστική του 3ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. 

Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό στο γόνατο, από το ματς της περασμένης εβδομάδας με την Ουκρανία στο Κίεβο, και μάλιστα την Πέμπτη θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση από το γιατρό της εθνικής, Κώστα Μαναβή. Ο έμπειρος παίκτης αναμένεται να επιστρέψει στη δράση σε περίπου δύο εβδομάδες.

Το αυριανό ματς δεν έχει βαθμολογική σημασία για την ελληνική ομάδα, που έχει ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης, ενώ αντίθετα οι Λετονοί χρειάζονται ένα βαθμό για να προκριθούν και μαθηματικά στα πλέι-οφ. Ο αντιπρόεδρος της ΟΧΕ, Κώστας Σπυρόπουλος, μιλώντας στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο κλειστό της ΧΑΝΘ, υποστήριξε πάντως ότι οι αγώνες αυτοί δεν αποτελούσαν στόχο για την εθνική. «Το εθνικό μας συγκρότημα, με βάση τον στρατηγικό σχεδιασμό και τη μεγάλη ηλικιακή αλλαγή που έχουμε κάνει στο ρόστερ, νομίζω ότι πήγε με βάση τις δυνατότητές του σε όλη αυτή την προσπάθεια για τα προκριματικά. Καμία ήττα δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει από τον στρατηγικό σχεδιασμό και την καλή προετοιμασία για το EURO 2020. Αυτός ήταν ο στρατηγικός μας σχεδιασμός και παραμένει», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κώστας Σπυρόπουλος, που εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την υποστήριξη του κόσμου στο ματς της περασμένης Κυριακής με την Ουκρανία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Κρανάκης, υπογράμμισε από την πλευρά του: «Γνωρίζουμε το βαθμό δυσκολίας, αλλά αυτό δεν θα μας εμποδίζει να κάνουμε την προσπάθειά μας. Ξεκινήσαμε τον όμιλο ως αουτσάιντερ και παραμένουμε. Προσπαθούμε για ό,τι καλύτερο μέχρι το τέλος. Σίγουρα η Λετονία έχει μεγάλο κίνητρο, αφού αν κερδίσει θα προκριθεί και μαθηματικά. Εμείς θα προσπαθήσουμε χωρίς άγχος αυτή την φορά να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί. Χτίζουμε μία καινούργια ομάδα. Από τις ήττες βγάζεις και θετικά συμπεράσματα. Τα αποτελέσματα κρίνουν την Εθνική και τον προπονητή και τα αποτελέσαμε λένε ότι δεν προκριθήκαμε».
Από πλευράς διεθνών παικτών, στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε ο Γιάννης Μπασμαλής, ο οποίος είπε: «Θέλουμε να παίξουμε πολύ καλύτερα απ’ ό,τι κόντρα στην Ουκρανία. Να κάνουμε ένα καλό ματς μπροστά στον κόσμο μας. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση 60 λεπτά και στην συνέχεια να παίξουμε κόντρα στην Κύπρο το τελευταίο μας παιχνίδι με το ίδιο πάθος και την ίδια διάθεση. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε δύο καλά παιχνίδια και να ολοκληρώσουμε θετικά αυτά τα προκριματικά».

Ο προπονητής της Λετονίας, Ούγκις Βίκστρεμς, “έχρισε” την ελληνική ομάδα φαβορί της αυριανής αναμέτρησης: «Ξεκινήσαμε τα προκριματικά χωρίς να είμαστε το φαβορί στον όμιλο και η αρχή για εμάς ήταν πετυχημένη. Τώρα πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Η Ελλάδα είναι φαβορί στο αυριανό παιχνίδι, χάρηκα που κερδίσατε την Ουκρανία και εύχομαι να κερδίσετε και αύριο, αλλά κι εμείς θέλουμε τη νίκη. Είμαι πολύ φίλος με τον προπονητή της Ελλάδας και εύχομαι τα καλύτερα».

Τέλος, ο διεθνής παίκτης της Λετονίας, Ράιμονς Τριφάνοφς, δήλωσε: «Όλα είναι υπέροχα. Είχαμε μεγάλο ταξίδι, φτάσαμε χθες το πρωί. Δεν προλάβαμε να κάνουμε πολλά πράγματα, ξενοδοχείο και μόνο στο γήπεδο σήμερα για λίγη προπόνηση. Θεωρώ πως η Ελλάδα είναι το φαβορί, κατάφερε και πήρε μια μεγάλη νίκη μέσα στην Ουκρανία. Το παιχνίδι με την Ουκρανία που δώσατε δεν είχαμε τη δυνατότητα να το δούμε, αλλά παρά την ήττα της και πάλι πιστεύω πως η Ελλάδα είναι το φαβορί».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.