Αλκαράθ: Μόνο αυτός μπορούσε να κερδίσει τον Νόλε! (vid)

Ο Κάρλος Αλκαράθ για πρώτη φορά στην καριέρα του κέρδισε το Wimbledon, έσπασε την κυριαρχία των Τζόκοβιτς, Ναδάλ Φέντερερ και Μάρει στο κορυφαίο τουρνουά και πλέον δείχνει πως το μέλλον είναι δικό του.

Ίσως πριν ξεκινήσει τo Wimbledon, οι περισσότεροι από εσάς είχατε στο μυαλό σας δύο παίκτες που μπορούσαν να κατακτήσουν το τουρνουά.

Νόβακ Τζόκοβιτς και Κάρλος Αλκαράθ.

Συστάσεις ο Νόλε δεν χρειάζεται. Ο Σέρβος με 94 τίτλους στο ATP, 23 Grand Slams, απόλυτα δικαιολογημένα, έχει γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του τένις και ξεκάθαρα έχει ακόμη την ικανότητα να κερδίσει περισσότερους τίτλους μέχρι την ημέρα που θ΄ανακοινώσει πως σταματά.

Ο χρόνος είναι αμείλικτος εχθρός και δεν δείχνει καμία συμπάθεια σε κανέναν ακόμη και σε αυτούς που θέλουν να γράψουν ιστορία.

Το παιχνίδι ήταν απλά επικό! Απίστευτο ματς! Ακόμη και να μην είσαι φίλος του τένις, είχε την ικανότητα να σε καθηλώσει.

Ο Τζόκοβιτς έκανε το 1-0 με 6-1 σε 34 λεπτά, δείχνοντας πως το γρασίδι και το Wimbledon, είναι η περιοχή του, είναι το τουρνουά που του ταιριάζει και το θέλει.

Μάλιστα μόνο ένας είχε κατακτήσει το Wimbledon, έχοντας χάσει το πρώτο σετ με 6-1! Ο Μπγιόρν Μποργκ στον καταπληκτικό τελικό του 1980 με τον Τζον ΜακΕνρο!

Ο Τζόκοβιτς είχε 77-0(νίκες/ήττες) όταν κατακτούσε το πρώτο σετ σε αγώνα!

Ακόμη στα τελευταία δέκα Wimbledon, στον τελικό, τρεις φορές ο παίκτης που έχασε το πρώτο σετ κατάφερε να σηκώσει το πολυπόθητο τρόπαιο! Ο Τζόκοβιτς το 2014 κόντρα στον Φέντερερ, ο Τζόκοβιτς κόντρα στον Μπερετίνι το 2021 και πάλι φυσικά ο Σέρβος απέναντι στον Κύργιο το 2022!

Ο Αλκαράθ, έδειξε πως δεν είναι απλά ένας ταλαντούχος παίκτης που έχει όριο. Έδειξε πως παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει την ωριμότητα να αντιμετωπίσει έναν από τους καλύτερους αθλητές, έδειξε πως έχει πάρει τα καλύτερα στοιχεία των κορυφαίων, Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς και πως μελλοντικά, μπορεί να γίνει ένας από τους καλύτερους, αν φυσικά συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.

Ο Ισπανός, πήρε το δεύτερο σετ στο tie break! Με αυτό τον τρόπο έγινε ο πρώτος μετά τον Έντζο Κουακώ, στο Αυστραλιανό Όπεν που κέρδισε τον Τζόκοβιτς σε τάι μπρέικ!

Ο Αλκαράθ, ολοκλήρωσε το ματς με 3-2, κατέκτησε το πρώτο του Wimbledon και δεύτερο Grand Slam μετά το US Open το 2022.

epaselect epa10746531 Carlos Alcaraz of Spain celebrates winning against Daniil Medvedev of Russia during their Men’s Singles semi final match at the Wimbledon Championships, Wimbledon, Britain, 14 July 2023. EPA/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Το ερώτημα με βάση την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι αν υπάρχει κάποιος να σταματήσει την πορεία του Αλκαράθ.

Η παλαιότερη γενιά του τένις(Ναδάλ, Φέντερερ, Τζόκοβιτς, Μάρεϊ κτλ), πλέον λόγω ηλικίας έχει αρχίσει να αποσύρεται από το άθλημα και όπως είναι λογικό το βάρος θα πέσει στη νέα γενιά.

Μεντβέντεφ, Ρουντ, Τσιτσιπάς, Ρούνε, Ρούμπλεφ, Σίνερ, Φριτζ Τιαφό (υπάρχει στο Νο 2 ο Τζόκοβιτς), είναι στο Τοπ10, είναι η νέα γενιά.

Ποιος από όλους αυτούς-εκτός του Νόλε- έχει δείξει στοιχεία πως μπορεί να γίνει καλύτερος του Αλκαράθ και να τον κοντράρει στα ίσα;

Τι σημαίνει αυτό; Πως ο Ισπανός, αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, με την ίδια σταθερότητα και πάνω απ΄όλα το ίδιο σκεπτικό, τότε μπορεί να ξεπεράσει σε αριθμούς τους Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ και να αφήσει το στίγμα του στο τένις.

Η εποχή αυτή είναι εντελώς διαφορετική με την προηγούμενη, όπου υπήρχαν οι Νόλε-Ναδάλ-Φέντερερ που σαφώς έκαναν τα πράγματα εξαιρετικά δύσκολα για όλους(αγωνιστικά) ενώ υπήρχαν πολλοί ακόμη που μπορούσαν να διεκδικήσουν τρόπαιο.

Οι δηλώσεις του Νόλε, μετά το τέλος του τελικού δείχνουν πως ο Αλκαράθ, ξεκάθαρα μπορεί να γράψει ιστορία!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.